Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.11.2018 20:21:00

Fungující zdravotnictví je veřejná služba, stojící na veřejných penězích

Fungující zdravotnictví je veřejná služba, stojící na veřejných penězích

Komentář na facebookovém profilu k návrhu ministra Vojtěcha na změnu kontroly financování zdravotnictví

 Kdo má kontrolovat 120 miliard korun ze zdravotního pojištění? Podle sociální demokracie výhradně pacienti a stát! Rozhodně ne banky, investiční fondy nebo miliardáři, jako Zdeněk Bakala a Tomáš Chrenek, jak navrhuje ministerstvo zdravotnictví.

Miliardy korun, které proudí do oborových pojišťoven, jsou určené především na léčbu a platy doktorů a sestřiček. Fungující zdravotnictví je veřejná služba stojící na veřejných penězích. Neexistuje jediný dobrý důvod, proč by o nich měly rozhodovat soukromé firmy!

S větším vlivem zakladatelů v oborových zdravotních pojišťovnách absolutně nesouhlasíme. Tato cesta jde přímo proti zájmům pacientů i zdravotního personálu. Ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha budeme tvrdě tlačit k tomu, aby myslel právě na zájmy pacientů a zdravotníků!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama