Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2011 16:41:00

Kdo ještě se musí ozvat, aby se se školstvím něco dělo? Komenský? Brumbál?

Kdo ještě se musí ozvat, aby se se školstvím něco dělo? Komenský? Brumbál?

Plzeňských pedagogové rozeslali otevřený dopis, ve kterém nešetří kritikou současného ministra školství Josefa Dobeše.

Musím říci, že po jeho přečtení jsem se zamyslel nad tím, kdo se ještě musí ozvat, aby předseda vlády uznal, že ministr školství Josef Dobeš svou funkci nezvládá? Učitelé, žáci, studenti, vysokoškolští pedagogové, ti všichni už vůči ministru Dobešovi měli několik výtek. Pan ministr je však stále ve své funkci a lidem ze svého resortu se doslova směje do obličeje.

Jako stínový ministr školství jsem opakovaně jednání ministra školství Josefa Dobeše a jeho excesy kritizoval – Bátora, stotisícové odměny, státní maturity, nečerpání fondů EU, vyhazování peněz komínem a mohl bych pokračovat. Stále častěji se na mě obrací zástupci široké i odborné veřejnosti, zejména pak pedagogové, kteří jsou z jednání „nejlepšího ministra školství“ rovněž upřímně zděšeni a nezbývá jim nic jiného, než si dělat z kroků pana ministra legraci. O tom ostatně vypovídá i dopis pedagogů z Plzně, který se rozhodli ministrovi zaslat.

Ptám se proto předsedy vlády – psaly Vám široké masy zemědělců, abyste odvolal ministra Fuksu? Myslím si, že nikoliv. Šlo prostě o to „uplacírovat“ do vlády Petra Bendla. Kdo ještě se musí ozvat, pane premiére, abyste uznal, že je na čase vyměnit i ministra školství Josefa Dobeš?  Jan Ámos Komenský? Nebo snad ředitel kouzelnické školy v Bradavicích Albus Brumbál?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama