Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2018 0:37:06

Jiří Vyvadil: Měl bych pro naše vojáky pochopení...JÁ NE

Jiří Vyvadil: Měl bych pro naše vojáky pochopení...JÁ NE

Je potřeba naopak jednoznačně trvat na tom, že NIKÝM NESMÍ BÝT VYDÁVÁNY ŽÁDNÉ TAKOVÉ SIGNÁLY ČI NÁZNAKY. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Vyvadil-Mel-bych-pro-nase-vojaky-pochopeni

K názorům a postojům pana J. Vyvadila ve valné většině nemám zásadní připomínky - k tomuto konkrétnímu postoji - ačkoliv rozumím pohnutkám pana Vyvadila - určitou výhradu mám. A to v tom, že konstatuje, že by pro naše vojáky, kolegy zabitého kamaráda, a jejich eventuální - a tak to je - zcela nepřijatelné jednání, měl pochopení. 
Je potřeba naopak jednoznačně trvat na tom, že NIKÝM NESMÍ BÝT VYDÁVÁNY ŽÁDNÉ TAKOVÉ  SIGNÁLY. Naši vojáci NEJSOU a ani nesmí být za žádné situace žádnými "řezníky". To za prvé.

A za druhé - v žádném případě si nepřipouštím ani záchvěv pochyb o tom, že by vojáci AČR jakkoli porušili mezinárodní práva a úmluvy týkající se válečných zajatců, že by učinili něco, co by bylo v rozporu s jejích vojenskou ctí. Je zcela něco jiného zabít nepřítele v boji, při sebeobraně a něco jiného je mučení (ubytí) zneškodněného a zajatého nepřítele. Tohle naši vojáci nedělají a mediální výron amerických NT je něco tak hnusného, že pro to nemohu najít vhodné slovo.Možná je za tím i určitý nátlak (útok) na osobu a politiku p. Trumpa ve věci Afganistánu, může to být i zastřený útok "někoho" na naši významnou spoluúčast v misi....Takže vlastně můžeme stále jen spekulovat.
O čem naopak spekulovat netřeba - co je na celé věci skutečně závažné je to, že radikální islamisté, afhánští i globální islámští teroristé obdrželi v krátkém časovém sousledu opět z médií (jak z našich veřejnoprávních, tak kupodivu i z oněch amerických - podivná shoda, že?) výživné "informace" o našich vojácích, které v umzslně zkresleném smyslu sdělují asi toto: "čeští vojáci a jejich snaha ne pomáhat, ale pomstít se", následně - "čeští vojáci a jejich úspěšná trestná výprava se zabitím atentátníků" a nyní - "čeští vojáci umučili bojovníka IS" - tedy informace v pro ně - IS, Talibán, al-Káidu a další - ve velmi zlovolném kontextu.

To spolu s naší podporou Izraele - návštěva prezidenta Zemana v Izraeli, která je mimochodem naprosto v pořádku, to bohužel znamená jediné - pozornost teroristů byla nasměrována, nikoliv již  jen teoreticky nebo náhodně, ale zcela cíleně na naše lidi v misích. 

Dovolím si tedy zcela automaticky předpokládat, že velení armády (s významnou rolí aktivit vojenského zpravodajství a vojenské policie) činí veškerá opatření k tomu, aby naši lidé zejména na misích měli veškerý potřebný servis, zázemí, špičkovou výstroj a výzbroj (přilby, balistické vesty, noktovizory atp.) reagující a odpovídající této stále se zhoršující situaci.
A všem našim lidem v misích přeji jediné - po čestném splnění přidělených úkolů váš šťastný návrat domů, k Vašim blízkým. A vězte, že každý správný Čech vám všem vzdá, byť jen v duchu, svou úctu. Držte se :-)
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama