JUDr. Ondřej Veselý

  • SOCDEM
  • Písek
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2018 20:21:00

Písek si důstojná kulturní zařízení zaslouží

Písek si důstojná kulturní zařízení zaslouží

Komentář na facebookovém proflu k návštěvě kulturních zařízení jihočeského Písku

 S ředitelem Centra kultury města Písku Josefem Kašparem jsme navštívili místa, spojená s píseckou kulturou. Začali jsme v divadle, pokračovali do koncertní síně Trojice, pak rovnou do letního kina, následně do kina Portyč a poslední zastávkou byl Kulturní dům. A důvod ? Tuto obhlídku jsem prováděl hlavně proto, abych měl jako neuvolněný místostarosta (v jehož gesci je mimo jiné kultura) přehled, věděl v jakém stavu jsou budovy a kulturní zařízení, ktera patří do majetku města. Setkal jsem se také se zaměstnanci a správci jednotlivých objektů, kteří mi detailně popsali skutečný stav zmiňovaných objektů.

V koncertní síni Trojice jsem ubezpečil všechny přítomné, že určitě nejsem pro odstranění varhan. Jsou totiž jedinečným unikátem, který vytváří atmosféru této síně. Rozumím ovšem hlasům, že je třeba také řešit problematiku navráceného oltáře, který je v současnosti uložen v depozitu. Budu prosazovat, aby se původní oltář z Trojice využil například jako expozice v Prácheňském muzeu.

Letní kino není v TOP stavu, to víme všichni. Je to ovšem problém dlouhodobě, ale opravdu dlouhodobě zanedbané údržby. V uplynulém období byly provedeny alespoň některé úpravy, v kterých budeme pokračovat. Jsem rad, že se při opravě objektu v mnoha případech využívají služby místních učňovských škol a jejich studentu, kteří dle slov správců pracují skvěle a opravy jsou i finančně výhodné. Velkým problémem jsou toalety, které jsou sice částečně rekonstruované, ale bohužel se ve zdech budovy drží voda a zdi vypadají tak, jako kdyby na ně nikdo roky nesáhl, byť jsou na jaře nově vymalované. Problém by vyřešil přesun toalet na jiné místo. Mluvili jsme samozřejmě také o nové střeše kina.

Při vstupu do kina Portyč máte díky barvám a nasvícení pocit, že skutečně vcházíte do kina. Moc se mi líbí, že kino odhalilo dveře bývalého atomového krytu. To dělá z kinosálu unikatni záležitost. Kde jinde lidé můžou říct, že chodí na filmy do atomového krytu ? Je dobre, že kino dostalo konečně také nové toalety. S ředitelem kina jsme mluvili o jedné zajímavé investici do budoucna. Tou by mohlo být zřízení malého kinosálu. Tato relativně malá investice by umožnila promítání tzv klubových nezávislých filmu nebo by se zde promítaly filmy pro děti. Provozní nebo mzdové náklady by se pritom vůbec nezvýšily. Projekt je sice zatím jenom v hlavách, ale hned jak bude na papíře, seznámím vás s ním podrobněji.

Impulzů a podnětů, které vznikly z tohoto symbolického převzetí odboru kultury, byla celá řada a nyní začneme pracovat na jejich postupně realizaci, protože Písek si důstojná kulturní zařízení zaslouží.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama