ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2018 5:36:00

Rodič místo matky a otce?

Rodič místo matky a otce?

Komentář na facebookovém profilu k návrhům na možnost úřední změny pohlaví

 S tímto návrhem rozhodně nesouhlasím. Co by to bylo za absurditu, kdyby si lidé (včetně dětí od 12 let) mohli libovolně úředně měnit pohlaví bez nutnosti chirurgického zákroku – tedy i za předpokladu, že by zůstávali v původním těle? A jak by zamávalo s klasickým vnímáním rodiny, kdyby děti neměly mít v rodném listě zapsánu matku a otce, ale jen rodiče č. 1 a rodiče č. 2?

Dokážete si představit žít v zemi, kde by muži (v těle žen) například rodili děti? A jak by vůbec takový potomek svého rodiče, který ho přivedl na svět, oslovoval? Byl by to de facto táta, ale vypadal jako máma – říkal by mu snad po návratu ze školy ahoj rodiči?

Odjakživa se rodiče těšili na to, až se dítě naučí říkat mama a tata – proč by tomu mělo být jinak? Vždyť je to naprostý nesmysl!

Zásadně nesouhlasím s tím, aby osoby, které mají ženské tělo, mohly být úředně označeny za muže a naopak, a to pouze na základě potvrzení ze strany sexuologa. Vždyť se takto může stát osobou opačného pohlaví kdejaký vtipálek! To bychom tu měli za chvíli pořádný chaos…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama