Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2018 14:42:25

Když je ukraden celý stát, co zbyde pro rodinu?

Když je ukraden celý stát, co zbyde pro rodinu?

Komentář na facebookovém profilu k dotacím pro Agrofert za loňský rok

Jak jsme se dozvěděli ve včerejších novinách, dotace, které koncern Agrofert inkasoval jen za loňský rok, dělají pres dvě miliardy a za dobu působení Andreje Babiše ve vládě jsou už v opravdu úctyhodné výši sedm miliard korun. To jsou částky, které musí i v Bruselu vyvolat oprávněnou pozornost. Zajímavé je, že se toto podařilo politikovi, který, jak známo, uspěl heslem “Všetci kradnú”.

Je mi naprosto známo, že čerpání evropských dotací, tak či onak, se v Čechách nesmí označit jako krádež. Ale přece jen bych rád upozornil na to, že tyto peníze byly vlastně určeny pro malé zemědělce v celé České republice a pro rozvoj venkova. Pokud si ten největší podnikatel přidělí a osvojí sedm miliard, tak je mi líto, ale na ty ostatní, nedej Bože samostatně hospodařící sedláky, už popravdě řečeno mnoho nemůže zbýt.

V našich dějinách jsme měli několik period, kdy jednotlivci někdy drsným způsobem nabyli velkou část české půdy. Například po bitvě na Bílé Hoře, kdy Valdštejn, Michna a jiní nabyli značné statky. Nicméně, tehdy od státu nevyžadovali, aby jim stát ještě platil za to, že na nich budou hospodařit.

Svého času jsem slýchal heslo, že kdo neokrádá stát, okrádá rodinu. Za minulého režimu to snad mělo jisté oprávnění. Ale když je ukraden celý stát, co zbyde pro rodinu?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama