Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2018 9:40:36

Programově odmítáme další zvyšování daní!

Programově odmítáme další zvyšování daní!

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) k aktuální politické situaci.

1. Hnutí SPD programově odmítá další zvyšování daní, o kterém v médiích mluví ministryně Maláčová. Česká republika patří k zemím s nejvyššími daněmi v Evropě a jejich další zvyšování není možné. Vláda ANO a ČSSD s podporou komunistů se chystá schválit rozpočet, který zvýší dluh země o 40 miliard. Rozpočet obsahuje desítky miliard korun, které stát vynaloží na nárůst státní byrokracie, zahraniční vojenské operace, dotace pro neziskové organizace s politickým programem a podporu pozitivně diskriminovaných menšin. Paní ministryně chce zavádět další plošné dávky a plošně zvyšovat stávající. To vše za situace faktické plné zaměstnanosti. Hnutí SPD nabízí jiné řešení. Navrhujeme a v Poslanecké sněmovně prosazujeme snížit výše uvedené zbytečné výdaje státu a výrazně snížit daně pro pracující rodiny s dětmi. Snížíme tím administrativu a výrazně vylepšíme rozpočty pracujících rodin s dětmi. Rodiny, které mají děti a vyhýbají se práci, tímto krokem zjistí, že práce je pro slušné lidi základní způsob jak získat peníze.

2. Situace ve Francii se o víkendu opět více přiostřila. Celkem 136 tisíc demonstrantů v ulicích, z toho jenom v Paříži 10 tisíc. Zapálená auta, slzný plyn, obrněné vozy, vodní děla, 135 zraněných a stovky zadržených osob. Francie, jako jeden z hlavních lídrů té „rychlejší“ Evropy, má státní dluh 97 procent HDP a třetí nejvyšší deficit veřejných financí v EU. Daňové zatížení ve Francii je přes 43 procent HDP a je jedním z nejvyšších z členských zemí Evropské unie. Francouzům se prostě nežije dobře a hlasitě vyjadřují svou nespokojenost. Doufali ve změnu volbou prezidenta Macrona a dnes zjistili, že byli podvedeni. Prezident Macron nedělá politiku, kterou sliboval. Francouzi proto dnes formulují politické požadavky a protest dostal formu skutečné revoluce. Požadují novou ústavu, využívání referenda, plnou suverenitu země včetně opuštění Evropské unie a NATO, méně imigrantů a mají řadu sociálních požadavků. Demonstrace přerostly i do dalších zemí a měst Beneluxu. V Nizozemí při demonstracích mimo jiné zaznívaly požadavky na demisi vlády lidoveckého premiéra Marka Rutteho. Hnutí SPD v této souvislosti považuje situaci ve Francii za velmi vážnou a požadavky demonstrantů za oprávněné. Naše hnutí vyjadřuje plné pochopení a solidaritu pro francouzské občany nespokojené s vládou.

3. Poslanci SPD podpořili svými podpisy svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k možnému zdanění církevních restitucí. Naším záměrem je, aby se podařilo zjistit, zda náhrady při církevních restitucích nebyly nadhodnocené. Zdůvodnění výše náhrad ze strany tehdejší vlády bylo totiž naprosto neprůkazné a nebylo zřejmé, na základě čeho se ke konečným cifrám došlo. Byla to hra s čísly a šlo o netransparentní proces. Pokud se prokáže, že náhrady byly nadhodnocené, podpoříme zdanění církevních restitucí, protože to je jediná cesta, jak napravit možnou chybu a získat peníze, které případně náleží státu, zpět. Pokud se naopak prokáže, že náhrady nadhodnocené nebyly, zdanění těchto náhrad nepodpoříme. Svým postojem se tedy nestavíme proti církvím, jichž se zákon o majetkovém vyrovnání týká, ale jde nám o principy obecné spravedlnosti a také o transparentnost. Občané mají právo znát pravdu, a pokud chce někdo něco proplácet ze státního rozpočtu, musí prokázat svůj nárok.

4. Právo změnit si úředně pohlaví by měly mít už i děti od 12 let, do 15 let by však potřebovaly souhlas rodičů. To je návrh zákona, který předložil tehdejší ministr za Babišovo ANO, Robert Pelikán. Hnutí SPD s tímto návrhem zásadně nesouhlasí. Někteří mladí lidé nemají mnohdy svou sexuální identitu ujasněnou. Jsou známé případy, kdy se někteří jedinci nechali přeoperovat na jiné pohlaví, ale pak své rozhodnutí změnili, a chtěli se nechat přeoperovat zase zpět. S těmito lidmi bychom měli mít soucit. Stát by ale neměl prosazovat šílenou genderovou ideologii, která tvrdí, že pohlaví je sociální konstrukt, nikoli biologická danost. Sociální inženýři pak chtějí, aby si chlapci hráli s panenkami, nosili šatičky a v dospělém věku aby kojili či rodili děti. To je proti přírodě i proti zdravému rozumu. Ministerstvo spravedlnosti prý novelu připravilo v návaznosti na rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva z loňského dubna. Podle SPD by tyto záležitosti měly být čistě v kompetenci národních států a neměly bychom se podřizovat diktátu nikým nevolených soudců, navíc nadnárodních. Tyto záležitosti mají být předmětem demokratického rozhodování lidu v národním státu.

5. Hnutí SPD svými hlasy navrhne a podpoří svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny k novele zákona o platech ústavních činitelů v momentě, pokud ji Senát neschválí a novelu zákona vrátí v závěru roku Poslanecké sněmovně k opětovnému projednání. Neschválení Senátem a následně neprojednání Sněmovnou ještě před koncem tohoto roku by totiž znamenalo hrozbu skokového nárůstu platů politiků. Hnutí SPD je jediné, které navrhuje ve Sněmovně úplné zmrazení platů ústavních činitelů do konce VIII. volebního období, tedy do konce roku 2021. Také zastáváme názor, že je nepřijatelné, aby si poslanci a senátoři o svých platech rozhodovali sami. Plat ústavních činitelů by měl být vázán s ohledem na růst platů v podnikatelské a nepodnikatelské sféře a na pevně stanovené ekonomické ukazatele.

6. Hnutí SPD má zásadní výhrady k obsahu veřejné části zprávy Bezpečnostní informační služby. Zpráva podsouvá veřejnosti obraz Číny a Ruska jako nepřátel České republiky a snaží se vstupovat do oblasti vzdělávání nebo kulturní výměny s těmito zeměmi. V této zprávě naopak jsou jen velmi zkratkovitě komentovány některé zásadní hrozby a výsledky práce BIS. Například hrozby plynoucí z islamizace nebo popření široce dosud prezentovaného tvrzení o dezinformačních webech. Tato zpráva vyvolala zbytečnou politickou a mediální hysterii. Hnutí SPD nechce a nebude očerňovat práci příslušníků BIS, kteří často riskují život ve službě pro Českou republiku. Tato zpráva však není podle našeho názoru výsledkem jejich práce, ale naopak jejím účelovým zkreslením.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama