ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2011 21:11:25

Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Dostavět, či nedostavět?

Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Dostavět, či nedostavět?

Věci veřejné na Vysočině zvolily krajskou radu. Témata, kterými by se měla v regionu zabývat, představil předseda strany Věci veřejné Radek John.

„V každém kraji se společně s místními členy VV zaměřujeme na problémy, které doporučím nově zvolené krajské radě k řešení. Tématem Vysočiny jsou Dukovany. Otázka nyní je, zda je dostavět, či ne. Pokud k přístavbě nových bloků nedojde, nastane velmi vážný problém s nezaměstnaností. Ta je ostatně v regionu dlouhodobým problémem. Volných míst je nedostatek, vzniku nových příležitostí nepomáhá ani špatné dopravní spojení. To odrazuje případné investory," řekl předseda strany Radek John.

 Delegáti třebíčské konference v tajné volbě zvolili sedmičlennou radu. Kandidáty nominovaly jednotlivé kluby na Vysočině, a také odborné komise Věcí veřejných.

 Do čela rady byl zvolen Martin Svoboda, místopředsedkyní Katarína Křížová. Členy rady dále jsou: Pavel Krčál, Milan Chloupek, Jaroslav Novotný, Zdeněk Sedláček a Tomáš Skryja.

 „Je zvykem a slušností poděkovat za zvolení; děkuji všem za nominace i za zvolení. Čekají nás důležité úkoly: vybudování krajské struktury, založení nových klubů, získání nových členů. A v příštím roce krajské volby. Vím, že jste bojovníci, a že to zvládneme," řekl nový předseda krajské rady Martin Svoboda.

 Krajská rada má kompetence rozhodovat o členech a čekatelích, řešit problematiku a témata daného kraje a spolupracovat s kluby v kraji na přípravě krajských voleb v roce 2012.

 Před zahájením konference předal také předseda strany Radek John šek na částku třicet tisíc korun z poslaneckých náhrad VV Okresní třebíčské organizaci Sdružení pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice.

 „Je to velmi záslužná práce, kterou sdružení vykonává. Vím, jak těžké je pro podobné organizace získávat peníze. Proto pomáháme, kde můžeme. Pokud se podaří prosadit zdanění hazardu, bude pro ně vše snazší," řekl Radek John.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama