Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2018 10:54:00

Zákon o majetkovém vyrovnání zajišťuje alespoň částečnou spravedlnost

Zákon o majetkovém vyrovnání zajišťuje alespoň částečnou spravedlnost

Mladí lidovci vyzývají demokratické strany a apelují na svědomí všech poslanců, aby nepodpořili návrh komunistů na změnu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi, který má zdanit tzv. církevní restituce.

 Zákon o majetkovém vyrovnání vznikl po mnohaleté diskusi a je výsledkem značných kompromisů a zajišťuje alespoň částečnou spravedlnost, za zločiny a násilí, které církve snášely od komunistického režimu.

Obzvláště ostudné je, že s návrhem přicházejí právě komunisté, jejichž vinou nejen duchovně ale i materiálně naše země strádala. Dopady nezodpovědného hospodaření, zemědělství, drancování krajiny a další šrámy komunismu budou na tváři naši země viditelné ještě dlouho.

Vyzýváme proto všechny zákonodárce, kteří se cítí být demokraty, aby podobné návrhy jednou provždy odmítli a naopak usilovali o větší podporu a spolupráci mezi státem a církvemi, zejména v oblasti kultury, zdravotní a sociální péče, školství a dalších.

Pamatujte, že zdanění se týká například i Konfederace židovských obcí, které majetek brali nacisté, pak komunisté a nyní i "demokraté".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama