Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2018 16:45:00

Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat

Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 18. prosince 2018 ke Globálnímu paktu OSN

 Hezké dobré odpoledne, dámy a pánové.

Já bych vás ráda požádala o zařazení mimořádného bodu na dnešní zasedání Poslanecké sněmovny a to "Rozpor mezi veřejným vyjádřením premiéra a hlasováním zástupců České republiky na valném shromáždění OSN ohledně paktu o uprchlících". Ráda bych tento bod zařadila před pevně zařazené body dnešního programu.

Pan premiér včera sliboval, že žádný globální pakt nepodepíšeme, žádný. Svůj slib dokonce vyhlásil i veřejně, četli jsme to všichni. A dnes ráno se z tisku dozvíme, že jsme se poníženými a pokořenými signatáři tohoto paktu o uprchlících stali i my.

Stručně. Podepsali jsme mezinárodní smlouvu, se kterou nesouhlasí občané, kterou tento Parlament vůbec neprojednal a kterou pan premiér slavnostně a explicitně slíbil nepodepsat. Něco jiného říká a jinak koná. To sice víme už dávno, ale to neznamená, že se s tím smíříme. Jinak mluví on, jinak mluví ministr zahraničí Petříček. Tato vláda sama o sobě je se sebou opakovaně ve velkém rozporu. Zabýváme se tady detaily, definujeme manželství, řešíme, jestli budou obědy zdarma, co děti smí a nesmí ve školách jíst, řešíme restituce a přitom nejsme schopni si uhlídat bezpečnost naší vlastní země.

Zkusme se alespoň jednou spojit a zabraňme tomuto paktu o uprchlících. Otevřeme dnes prosím jednání o tomto globálním paktu a odmítněme naši účast. Nesmíme přece dovolit, abychom se my tady dozvídali informace z médií, aby se neustále hlasovalo o nás bez nás. Myslím si, že si to naši občané zaslouží a myslím si, že toho mají opakovaně už plné zuby. Pojďme přijmout usnesení Poslanecké sněmovny s odmítnutím podepsání včerejšího paktu o uprchlících v New Yorku.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama