Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2018 11:12:00

S odchodem Václava Havla jsme přišli o hodnoty, které vyznával

S odchodem Václava Havla jsme přišli o hodnoty, které vyznával

Vzpomínka na facbookovém profilu na Václava Havla.

Každý z nás jednou odejde. Odejde na dlouhou cestu a nebude už návratu zpět Takhle nás před sedmi lety opustil Václav Havel. Odešel. Nemohl s námi zůstat. Nezbývalo mu dost sil.

Pro mě je a navždy zůstane symbolem revoluce, změny a svobody. Symbolem naděje a víry ve vlastní síly. Měl jsem vlastně velké štestí. Bylo mi v roce 1989 osmnáct a s návratem svobody mám a budu navždy mít spojené jméno Václava Havla. Na rozdíl od mých rodičů jsem nezažil ani normalizaci ani lámání charakterů a rytí držkou v zemi. A vděčím za to taky Václavovi, muži mnoha omylů a chyb. A taky chlapovi, který se rozhodnul že se nevzdá a nepodvolí přesile, která se zdála být nepřemožitelná..

Dnes se často může zdát, že s odchodem VH jsme přišli také o hodnoty, které vyznával. Což by byla ještě větší ztráta. Nedopusťme to. Záleží to hlavně na nás. Nejen kvůli odkazu Václava Havla, ale hlavně kvůli nám a našim dětem.

Ať pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Hlásím se k tomu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama