Andrej Bóna

  • SDS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2018 13:32:15

Co o mně ještě nevíte a mohlo by vás zajímat

Co o mně ještě nevíte a mohlo by vás zajímat

Když se na veřejnosti ukáže alespoň částečně nová tvář, není nikdy na škodu ji trochu představit a možná vysvětlit, jak se sem dostala. Žádná cesta není přímočará a tento krátký článek by mohl nastínit, co mě vedlo ke vstupu do politiky.

Už od malička mě rodiče vedli k určitým hodnotám - solidaritě, respektu k životu lidí a přírody, toleranci a internacionalizmu. Nikdy mě nikdo nenutil věnovat se politice, ale již ve třinácti jsem navštívil svoje první demonstrace proti základnám a když mi bylo šestnáct, začal jsem se pohybovat ve veřejném prostoru, zejména v Komisi pro práci s mládeží.
O dva roky později jsem vstoupil do řad SDS, kde jsem získal další praktické zkušenosti s politikou. Pravidelně jsem jezdil na Letní univerzity Evropské levice a upevňoval vztahy se zahraničními zástupci levicových stran a přednášel například o vztahu kapitalizmu, lokalizace výroby a spotřeby a životního prostředí, dále jsem vystupoval na sjezdu SEL a v České televizi jsem komentoval problematiku progresivního zdanění. Netrvalo dlouho a uvnitř SDS jsem byl zvolen za místopředsedu celostátního výboru.
V Brně jsem organizoval vzpomínkové akce Světla pro Hirošimu, semináře se zahraničními odborníky ve spolupráci se Společností pro Evropský dialog a transform!europe a v neposlední řadě jsem spolupracoval na programu a organizaci Brněnského odborného semináře, kde jsem tlumočil indickému zástupci komunistické strany. 

Mezi tím vším jsem stihl získat Cambridgské zkoušky z angličtiny (C1) a odmaturovat z italštiny (B2) a nyní dokončuji studium na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně, obor Veřejná ekonomika a správa.

Profesně mám za sebou dlouhou historii v neziskovém sektoru: pracoval jsem jako fundraiser pro neziskovou organizaci, překládal jsem pro Společnost pro evropský dialog a také jsem učil ve vzdělávacím centru cizí jazyky a dějepis. V soukromém sektoru jsem překládal aplikaci a marketingové materiály pro společnost Survio a momentálně pracuji jako redaktor online lifestylového magazínu. Protože se ale nebojím vzít věci do vlastních rukou, stal jsem se spoluzakladatelem neziskové organizace Centrum regionální synergie, se kterou jsme již uspořádali řadu odborných i populárně naučných akcí o lokální ekonomice a ekologické ekonomii, některé ve spolupráci s Alternativou zdola, jež je naší sesterskou organizací. V neposlední řadě jsem také spoluzakladatelem etické módní značky, kde mám na starosti finance a marketing.

Mojí vizí pro Evropu je společenství států, které je nezávislé, sebevědomé a nepodřizuje se žádným nátlakům. Evropa musí být demokratická, transparentní a řízená principy lidskosti a solidarity. Evropa musí být pokroková - jak už technologicky, ekonomicky, energeticky, tak i ve využívání lidského kapitálu. Jen taková Evropa má šanci přežít v tomto století.


Andrej Bóna

kandidát č. 2 do EP za KSČM - Česká levice společně!

FB: https://www.facebook.com/andrej.bona.SDS
IG: https://www.instagram.com/andrejbona/


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama