Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2018 4:42:00

Pomozme syrským a iráckým uprchlíkům

Pomozme syrským a iráckým uprchlíkům

pomozme jim vrátit se tam, kde jsou jejich domovy!

 

Možná si většina z vás nevšimla, že pod bouří diskuzí o globálních paktech o migraci a paktu a uprchlících, stejně jako pod pláštíkem diskuzí o státním rozpočtu , manželství homosexuálů, eet a dalších věcí, se skrývá několik zajímavých událostí. Tou hlavní bude, bezesporu ta, že válka v Syrii již skončila a tudíž by logicky měl následovat hromadný návrat Syřanů do vlasti. Zde vidím poměrně velký prostor, jak jim pomoci. Ku podivu žádná vítačská, integrační ani promigrantská organizace ani aktivisté se dosud nezačali zajímat o práci v obráceném směru, než pracovali dosud, tedy pomáhat „uprchlíkům“ k návratu. Jako ilustrace může sloužit i to, jak vládní koalice ANO,ČSSD,KSČM za pomoci Pirátů smetla ze stolu můj návrh, aby se z rozpočtu rozvojové pomoci vyčlenilo 40 mil.Kč právě na návratovou politiku. Kdo tedy těm ubohým uprchlíkům pomůže vrátit se domů? Kdo pomůže oněm „sirotkům“ europoslankyně Šojdrové vrátit se domů, k příbuzným? Ono to totiž není tak snadné, jako je bezhlavě vpouštět do Evropy.

Já tomu rozumím tak, že návraty migrantů do vlasti už nejsou takovým kšeftem, jako dovozy nelegálních imigrantů. Ty totiž očividně nefinancuje ani Soroš, ani nejrůznější fondy s kořeny v arabském písku a ropě. Inu, jak praví klasik, když „neny penyz, neny laska“. Takže kdo z uprchlíků by chtěl domů, má nejspíš smůlu, leda že by si to zaplatil sám.

Podle Globálního paktu o uprchlících, podepsaného i českou delegací v New Yorku 18.12.2018, má být návrat uprchlíků pouze dobrovolný. Nemohu se tedy vyhnout otázce, kdo že by se dobrovolně nechtěl vrátit z vyhnanství do vlasti, domů, k rodině, k příbuzným, ke svému kmeni? Odpovědi jsou různé:

Že by v rozhodování hrála roli volba mezi bezpracným příjmem v Německu a prací bez příjmu v Syrii?

Takový uprchlý vězeň, tomu se asi domů (do basy v Syrii) chtít nebude.

Nezapomínejme ani na válečné zločince, po kterých u nich doma jdou. Že když ho chytí, tak ho zavřou či pověsí za válečné zločiny? Vzpomínám si na jednu definici termínu „uprchlík“, že je to islámský bojovník, který prohrál treningovou válku v Syrii a nyní prchá do Evropy. V Syrii by mu totiž za válečné zločiny hrozil soud a trest.

 Nesmíme zapomínat ani na vyslané džihádisty, jejichž úkolem je „přenést válku do Evropy“! Oni „umírnění“ islamisté, vycvičení poradci z USA a zocelení válkou totiž nejsou žádní demokraté a to, že je syrský režim chce pochytat, má nejspíš své důvody. V Evropě dostane veškerý servis zdarma od pokorně sloužících „kafírů“ a navíc zde může dál vést džihád, když imám zavolá. Evropa si tak dobrovolně přiváží své vrahy a navíc „pakty“ zavírá dveře k jejich vrácení do vlasti.

Myslím, že právě přístup k návratové politice dokonale odkopal nejenom skutečné skutky aktivistů a politiků, ale i těch „uprchlíků“. Z jejich přístupu k návratu bude hned jasné, o kterou skupinu jde. (Předpokládám, že jak se nyní musí dokazovat, že jste nepracovali pro STB, tak brzo při ucházení se o práci bude nutné prokazovat, že jste nikdy nepracovali pro nějakou promigrační nebo  politickou neziskovku.)

Dobře je sledujte, ať víte, koho volit do eurovoleb.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama