Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.12.2018 3:31:06

Tanky ČSLA proti lidem v roce 1989? NESMYSL

Tanky ČSLA proti lidem v roce 1989? NESMYSL

... jsem vždy konsternován tím, jak se někteří spoluobčané, kteří v uvedené době takříkajíc tahali na šňůrce kačera, velmi zasvěceně a razantně vyjadřují k věcem (a lidem) o nichž vědí - omlouvám se - ale úplné prd.

Po podrobném seznámení se s obsahem rozhovoru PL s plk. Zbytkem, viz.: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Kocab-ministrem-obrany-to-prosim-ne-General-Zacharias-je-mozna-senilni-anebo-jen-lze-Plukovnik-Zbytek-o-tancich-poslanych-na-Prahu-v-prosinci-1989-564366 a připomenutím si řady rúzných událostí z listopadu a prosince z před 29 lety, kdy jsem sloužil jako Náčelník chemické služby prvosledového 3. msp v Lounech, v sestavě prvosledové 1.td, které plukovník Zbytek velel, musím konstatovat, že pan Zbytek v rozhovoru neuvádí zhola nic, co by bylo jakkoliv v rozporu s tím, čeho jsem byl osobním účastníkem a svědkem. 
Je bohužel smutnou pravdou, že čím dále od data 1989, tím více dochází k různému zkreslování a překrucování toho, co se tehdy skutečně dělo a stalo - a jsem vždy konsternován tím, jak se někteří spoluobčané, kteří v uvedené době takříkajíc tahali na šňůrce kačera, velmi zasvěceně a razantně vyjadřují k věcem (a lidem) o nichž vědí - omlouvám se - úplné prd.
Zároveň si dovoluji konstatovat, že plukovník Zbytek byl čistě z profesního hlediska voják z velkým "V" a jsem i dnes přesvědčen o tom, že jeho znalosti v oblasti problematiky budování, výcviku a velení dnes tzv. "těžkých mechanizovaných brigád" - dříve motostřeleckých a tankových pluků a divizí, jsou i dnes, zvláště po jejich úspěšné likvidaci v devadesátých letech, značně ojedinělé a hodné zvážení i jejich eventuálního využití - neboť jen naprostý blb nevyužije znalostí někoho, kdo je (byl) v oboru jednička. 
Jako normální člověk jsem přesvědčen, a plyne to i ze zkušenosti mé vojenské kariéry - že voják, důstojník a praporčík České armády, Českých ozbrojených sil - ať už se formálně jmenovala nebo jmenuje jakkoli, byl i v době socialismu stoprocentní profík, který bez ohledu na své osobní světonázorové a politické postoje vždy plnil a splnil svou roli a své úkoly (a to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, 365 dní v roce nikoliv jako dnes téměř "zaměstnanec") - vždy ve prospěch a v zájmu občanů. 
ČSLA proti lidu nikde a nijak nezasáhla - navzdory různým spekulacím je to jediný, prostý a nezpochybnitelný fakt. 
A nemám nejmenší pochyby o tom, že se ani pan Zbytek, jako velitel 1. tankové divize - teď si nejsem jist, zda vy, co to čtete, máte představu o tom, co to bylo v roce 1989 za sílu - v tomto smyslu nijak nezpronevěřil této vojenské, důstojnické a občanské cti ......a jako důstojník štábu pluku, bych o tom asi přece jenom něco věděl :-)....a jak známo, nelžu.
Tož tak
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama