Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.10.2011 20:53:13

Dnešní tisková konference ministra Dobeše - tragikomedie na pokračování

Dnešní tisková konference ministra Dobeše - tragikomedie na pokračování

Josef Dobeš shrnul Bátorovo působení na svém úřadě velmi stručně, prý resortu ušetřil 150 milionů korun...

Tyto peníze prý ušetřil díky propouštění úředníků a díky rušení institucí, jako je například Ústav pro informace ve vzdělávání, jejichž služby ministr Dobeš raději outsourcuje ze soukromého sektoru a vyhazuje tak státní peníze. Pokud Josef Dobeš hovoří o úsporách, měl by si uvědomit, že resort pod jeho vedením vynaložil neefektivně již stovky milionů korun (např. 99 miliónů za externí právní služby či 250 milionů za nepotřebné studie). V souvislosti s těmito částkami je údajná úspora 150 milionů díky panu Bátorovi spíše směšná.
Josef Dobeš se nechal slyšet, že si Bátoru nechá v týmu svých poradců, který bude mít na starosti nemovitosti ministerstva. Chci se v této souvislosti zeptat - protože mi Josef Dobeš nikdy jasně neodpověděl - co bude s budovami na pražském Senovážném náměstí, které zůstaly po výše zmíněném Ústavu pro informace ve vzdělávání. Jak tedy budou tyto budovy využity?

Vzpomeňme, že Bátora na ministerstvu začínal jako poradce, pak jsme se ze dne na den dozvěděli, že bude vykonávat jinou funkci, vyšší, aby záhy - poté, co si na něj stěžovali koaliční kolegové z TOP 09 - odešel na funkci dokonce ještě vyšší. Poslední otázka na ministra Dobeše je, zda je poradenské angažmá Ladislava Bátory již finální nebo se můžeme dočkat dalšího jeho „kolečka“?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama