Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.12.2018 20:23:00

Prezident měl vládu i pokárat

Prezident měl vládu i pokárat

Komentář k vánočnímu poselství prezidenta M. Zemana

 Pozitivně překvapil prezident Zeman s odmítavým stanoviskem ke zdanění robotů. ČR nezbytně potřebuje růst produktivity práce. Při varování před ekonomickým zpomalením měl ale prezident vládu vyzvat ke snížení a zjednodušení složitých daní. To by bylo výrazné prorůstové opatření.

Povinná volební účast, kterou ve svém vánočním poselství znovu zmínil prezident, podle mě do svobodné společnosti nepatří. Vždy budu vybízet voliče, aby využili svého volebního práva a nenechali za sebe rozhodovat ostatní, ale měli bychom respektovat i vůli nevolit.

V poselství prezidenta oceňuji vyzdvižení role V4 v obraně našich národních zájmů. Chyběla mi naopak vize, jak reformovat EU a změnit směr neudržitelného integračního procesu. Vládu měl také pokárat za nevyužití eko. růstu k nezbytným systémovým změnám, např. penzijního systému.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama