RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2018 11:56:00

Pomoc od pana presidenta...

Pomoc od pana presidenta...

Komentář na facebookovém profilu ke schůzce premiéra Babiše s čínským velvyslancem

 "Nejasnosti" kolem toho, co zaznělo a co ne na schůzce pana premiéra a velvyslance Číny (na téma rizik čínských telekomunikačních technologií) by mohly být snadno rozptýleny.

Třeba by mohl pan premiér požádat pana presidenta, aby se zeptal svých přátel na (poněkud nadrozměrném) velvyslanectví Ruska, zda náhodou nemají někde záznam schůzky (která se zřejmě udála z jeho popudu)... A kdyby byly pochyby o jeho věrohodnosti, stačilo by ho porovnat se záznamem, které zajistily technologie čínské, který by pan president za své služby této zemi také jistě mohl získat.

Jasně, doufám, že tak daleko nejsme. Ale váha, kterou dnes aktuálním hrozbám a rizikům někteří naši politici přikládají, by nás někam do těchto oblastí mohla dovést...

Ps: Argument, že záleží jen na kritické infrastruktuře je zcela zavádějící. Myslím, že bychom neměli akceptovat použití žádné technologie, které kromě toho, aby (aspoň trochu) jasně popsaným způsobem sloužila majiteli, mohla "na pokyn" sloužit, neznámým způsobem, odporujícím zákonům, i někomu jinému.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama