Ing. Helena Sasová

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.12.2018 16:21:04

Distribuce práva na základě sexuální orientace. Opravdu?!

Distribuce práva na základě sexuální orientace. Opravdu?!

Opravdu se u nás právo uplatňuje podle sexuální orientace? A který zákon platí rozdílně? Já žádný neznám. Chce-li někdo uzavřít manželství, na sexuální orientaci se ho nikdo neptá.

Zastánci homosexuálních sňatků, tedy ti, kteří usilují o to, aby se změnil význam a podstata manželství, často argumentují neuvěřitelně nesmyslně. A o co více nesmyslů ze svých úst (popř. klávesnice) vypouštějí, o to více jsou agresívnější. Dokáží sršet nenávistí a zlobou, nadávat svým oponentům, osočovat je, z pozice moci zasahovat do jejich článků, navádět k nenávisti ostatní atd. Jsou jako malé děti, když jim na písku někdo sebere bábovičku. Prostě, není po jejich!

Snad největším nesmyslem, který někteří lidé vytrvale opakují, je tvrzení, že stát brání homosexuálům uzavřít sňatek. Vylepšená forma tohoto nesmyslu je, že stát jim ZAKAZUJE uzavřít sňatek. Nikoliv. Stát umožňuje uzavřít manželství každému, kdo splňuje zákonná kritéria (např. věk). Celá tato demagogie zastánců homosexuálních sňatků mi připadá, jako kdyby se rodiče 10 letého dítěte domáhali jeho umístění do školky.  Školka je určena předškolním dětem, a tedy 10 leté dítě tam nevezmou.  Stejně tak je základní škola určená dětem od 6 do 15 let a tedy tam nevezmou 2 leté dítě. Jedná se o diskriminaci? Pochybuju, že by to takto někdo vnímal. A je-li manželství svazek muže a ženy, nemůže být manželství uzavřeno mezi mužem a kozou, ženou a mostem, a ani mezi mužem a mužem, ženou a ženou, či ženou a dvěma muži. Jak prosté.

Dalším nesmyslem je také věta (a nejen ta) z článku mého stranického kolegy J. Wernera: „.......v Poslanecké sněmovně se aktuálně odehrává boj o to, zdali bude Česká republika i nadále distribuovat práva na základě sexuální orientace, či nikoliv.“

http://https://www.svobodni.cz/clanky/werner-brzy-bude-mozne-uzavrit-snatek-i-se-zviretem-je-to-proti-prirode-vyhledejte-si-definici-ve-slovniku-aneb-nejcastejsi-myty-o-manzelstvi-homosexualu/

Opravdu se u nás právo uplatňuje podle sexuální orientace? A který zákon platí rozdílně? Já žádný neznám. Chce-li někdo uzavřít manželství, na sexuální orientaci se ho nikdo neptá. Musí pouze splnit zákonné podmínky a ty platí pro každého stejně. Naprosto stejné je to u ostatních zákonů. Bohužel na tyto otázky neumí odpovědět ani aktivisté. Pořád dokola omílají, že jsou homosexuálové diskriminovaní, protože nemůžou uzavřít sňatek a jsou jak zaseklý gramofon. Diskutovat s nimi nelze, protože jakmile dojdou argumenty, přichází agrese.

Ale nazývat věci pravými jmény je pro aktivisty horující pro homosexuální sňatky problém.

Věta p. Wernera by byla pravdivá, kdyby zněla jinak: .....v Poslanecké sněmovně se aktuálně odehrává boj o to, zdali bude v občanském zákoníku změněna charakteristika a význam slova manželství.

Jenže to už není tak srdcervoucí.  Práva, práva a znovu práva. Diskriminace, diskriminace a znovu diskriminace. To jsou slova, která táhnou a ty je třeba zdůrazňovat.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama