Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2019 21:58:00

Nenechme se otrávit

Nenechme se otrávit

Přání do nového roku na facebookovém profilu

 Vážení a milí přátelé, sousedé,

dovolte mi, abych Vám popřál šťastný, radostný a naplněný rok 2019. Ať máme pocit, že žijeme užitečný život. Ať věnujeme naši energii tvoření světa kolem nás, méně pak jeho boření. Ať jsme schopni vidět a rozpoznat pravdu. Ať najdeme čas k přemýšlení o životě, o nás samotných. Ať najdeme chuť, sílu a odhodlání pomáhat všem potřebným, nemocným, opuštěným, nešťastným. Ať jsme schopni nejdříve hledat chyby u sebe a až potom upozorňovat na chyby a nedostatky druhých.

Kéž bychom dokázali nezařazovat druhé do skupin lepšo- a horšolidí, nýbrž se snažili především o to, abychom my sami byli lepšími lidmi. Nevytvářejme uzavřené skupiny, nejsou lidé “lepší a horší” kategorie.

Je tady, v Kolíně, přes 31 000 autentických jednotlivců, kteří žijí své jedinečné životy. A mým přáním i úlohou je to, aby lidé různých názorů a pohledů na svět byli schopni tvořit funkční komunitu. A ta vzniká vzájemným respektem, nikoliv hrubostí, agresivitou, odmítáním jiného názoru, otevřeným nepřátelstvím.

Přeji si, ať se nám Kolíně (a ne jen tady) žije dobře. Záleží to jen na nás. Tak se nenechme otrávit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama