Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2011 17:55:57

ČSSD dnes diskutovala v Senátu o boji se sociálním vyloučením

ČSSD dnes diskutovala v Senátu o boji se sociálním vyloučením

ČSSD dnes v Senátu PČR pořádala seminář „Boj se sociálním vyloučením – příklady dobré praxe“.

ČSSD dnes v Senátu PČR pořádala seminář „Boj se sociálním vyloučením – příklady dobré praxe“. Seminář se konal pod záštitou místopředsedkyně Senátu Aleny Gajdůškové ve spolupráci s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou a stínovou ministryní pro lidská práva a rovné příležitosti Michaelou Marksovou Tominovou.

Hlavním cílem tohoto setkání byla výměna zkušeností se sociálně preventivními projekty v obcích potýkajících se s problematikou sociálně vyloučených lokalit. Účastníky byli především volení zástupci za ČSSD z regionů, které se s touto problematikou potýkají.

Dopolední blok zahájil předseda odborné komise ČSSD pro romské záležitosti David Beňák, který seznámil přítomné s aktivitami komise a se základním dokumentem ČSSD – tzv. oranžovou knihou, zabývající se sociálně vyloučenými romskými lokalitami. Dále svoje aktivity představili Jiří Hort z o. s. Kotec, který své aktivity vyvíjí na Chebsku, Sokolovsku a Tachovsku, Lenka Maléřová z IQ Roma servis z Brna a Miroslav Řebíček z o. s. CEDR-komunitního centra z Krásné Lípy, které působí na Šluknovsku.

Odpolední blok byl věnován vzdělávacím projektům a práci s dětmi a mládeží. Zahájil ho Ivan Gabal, který představil výsledky analýzy o vzdělanostních drahách romských dětí ve srovnání s jejich neromskými vrstevníky. Dále vystoupila Petra Klingerová z Člověka tísni s projektem předškolního vzdělávání sociálně vyloučených dětí a Iveta Němečková z České odborné společnosti pro inkluzívní vzdělávání, která představila projekt z Broumova – příprava dětí i jejich rodičů na školu.

Michaela Marksová Tominová, stínová ministryně pro lidská práva a rovné příležitosti za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama