Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2019 14:58:00

Bez úzké spolupráce škol s firmami se dnes odborné vzdělání neobejde

Bez úzké spolupráce škol s firmami se dnes odborné vzdělání neobejde

Na krajském úřadě se uskutečnilo první jednání zástupců středních škol a zaměstnavatelů. Cílem je podpořit a posílit prvky duálního vzdělávání při odborné přípravě žáků vybraných oborů v prostředí podniků.

„Královéhradecký kraj se připojuje k pilotnímu projektu, který ověřuje využití prvků duálního vzdělávání na středních odborných školách a učilištích. Přestože má řada našich škol dobré zkušenosti se spoluprací s firmami, chybí systémové řešení a úpravy legislativy, která bych jejich spolupráci usnadnila. A tomu by měl projekt napomoci. Bez úzké spolupráce s firmami se dnes odborné vzdělávání neobejde. Do projektu se zapojují školy převážně s tříletými obory strojírenského a elektrotechnického zaměření,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

Důvodem pro tuto iniciativu je snaha podpořit a posílit prvky duálního vzdělávání při odborné přípravě žáků vybraných oborů v prostředí podniků. Inspirace pro projekt přišla z Moravskoslezského kraje, kde vznikl z iniciativy Svazu průmyslu a dopravy ČR, Moravskoslezského paktu zaměstnanosti a Moravskoslezského kraje.

Účastníci pracovní skupiny domlouvali první konkrétní partnerství škol a podniků a projednávaly se obory, v nichž bude pilotáž probíhat. Platforma pracovní skupiny bude v dalším období sloužit také k diskusi průvodních problémů, sdílení příkladů dobré praxe a dalších zkušeností.

Další jednání by mělo proběhnout v druhé polovině ledna letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama