Mgr. Bc. Roman Sklenák

  • SOCDEM
  • Líšeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2019 11:09:00

Za poslední čtyři roky se počet příjemců přídavků na děti ztenčil na polovinu

Za poslední čtyři roky se počet příjemců přídavků na děti ztenčil na polovinu

Obědům pro děti zdarma nebo návrhu na zvýšení životního a existenčního minima se věnovali politici v pořadu Události, komentáře.

 Postoje ČSSD ve vysílání České televize prezentoval poslanec Roman Sklenák, který uvedl, že oba návrhy považuje strana za zásadní.

Poslanec Slenák připomněl, že životní minimum nerostlo dlouhých sedm let. „Tím, že se sedm let nezvýšilo, a přitom rostou mzdy a platy, a přitom spousta plnění státu je navázána na životní minimum, tak nám z toho vypadávají lidé. Za poslední čtyři roky se počet těch, kteří pobírají přídavky na děti, ztenčil na polovinu," upozornil v debatě s Radkou Maxovou (ANO) a Veronikou Vrecionovou (ODS).

Roman Sklenák připomněl, že proplácení obědů podle návrhu ČSSD nesouvisí s dávkami. „Nebereme to jako sociální dávku, ale jako podporu rodin s dětmi. Jestli jsme řekli, že chceme podporovat rodiny s dětmi, tak říkáme, pokud budou obědy zdarma (…), je to opatření, které umožní, aby lidem zůstalo v kapsách více peněz," uvedl Roman Sklenák.

Záznam pořadu je dostupný ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama