Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.01.2019 16:43:56

do kategorie "majetková křivda" spadají pouze restituce nebo jsou to i exekuce?

do kategorie "majetková křivda" spadají pouze restituce nebo jsou to i exekuce?

MAJETKOVÉ KŘIVDY = EXEKUCE = zlodějny za bílého dne posvěcené předchozími, v uvozovkách, zákonodárci. Problém nejen právní, ale je navýsost etický, morální a společensky naprosto devastujicí ..

 Už jsem se nedávno k této problematice vyjadřoval, tož krátce:

MF ČR: „Z analýz a diskusí vyplynulo, že hlavní příčina problémů zadlužených lidí, přičemž zhruba 890 tisíc osob je v exekuci, nespočívá ve výši úroků, ale v tom, že v minulosti byla oblast úvěrů velmi málo regulována. Zákony umožňovaly, aby se dlužná částka navyšovala o vysoké smluvní sankce a nepřiměřené odměny advokátů, exekutorů a podobně, což mělo za následek ohromný nárůst příslušenství nesplácených dluhů“.

I.
Pak se ptám Zákonodárného sboru - poslanců...koho jiného....jakým způsobem bude řešit tyto doslova MAJETKOVÉ KŘIVDY - jinými slovy zlodějny za bílého dne posvěcené předchozími, v uvozovkách, "zákonodárci". 

Problém je totiž nejen právní, ale je navýsost etický, morální a společensky naprosto nepřijatelný = a je to obdobné, jako když stát správně přistoupil k restitucím, jako nápravě majetkových křivd z minulosti. 

V totmo případě pak máme ještě tu výhodu - že všechny zloděje v bílých límečcích lze pohnat před soud a donutit je k relevantnímu odškodnění obětí jejich loupeží - se ZPĚTNOU PLATNOSTÍ!!!.
A pak také veřejně konkretizovat, kteří poslanci a které politické strany nesou za tento "stav" politickou odpovědnost.

II.
Jednou z hlavních příčin této společnost oprávněně jitřící situace je žádná nebo nizká finanční gramotnost populace a celkově špatně nastavená pseudo sociální péče vedoucí občany k individuální nezodpovědnosti. 

Jinými slovy - pokud nebudou eventuální nové zákonné normy 

(viz  http://ceskapozice.lidovky.cz/politici-hodlaji-stanovit-jasny-mantinel-pro-lichvu-pcp-/tema.aspx?c=A190111_014814_pozice-tema_lube&fbclid=IwAR3crN4VzJp3Kv76BpuYiHt9VKg_a9uuxC3y3gBwxwnZnAF-SxT6S2uYNX4) 

doprovázeny, v tomto kontextu, zásadními změnami vzdělávacího systému - zejména na prvním a druhém stupni, v učebních oborech a na středních školách + vzdělávání seniorů + zásadní změny v pseudociální péče - PAK SE VLASTNĚ NEZMĚNÍ V ZÁSADĚ VŮBEC NIC - jenom kosmeticky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama