Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.01.2019 15:05:00

Koncert italských neofašistů "ve jménu" Palacha považujeme za zneužití odkazu

Koncert italských neofašistů "ve jménu" Palacha považujeme za zneužití odkazu

Vzpomínka na Jana Palacha na facebookovém profilu.

 Čin Jana Palacha byl bojem proti tichu a letargii ve společnosti. Byla to výzva k boji proti totalitnímu režimu a okupaci, za vše, co považujeme za správné a morální. Nesmířil se se zlem a bezprávím, nechtěl přihlížet nezájmu společnosti a rozhodl se pro tu největší oběť. Jeho oběť je aktuální dnes a troufám si tvrdit, že bude i za dalších 50 let, protože nám připomíná, že v žádné situaci nesmíme rezignovat, protože to vždy vede k tomu, že je dokořán otevřena cesta zlovůli. Už včera jsme si to s kolegy připomněli a jeho památku společně uctili u jeho hrobu na Olšanských hřbitovech.

Zároveň jsme se ozvali proti koncertu italských neofašistů organizovaném "ve jménu" Jana Palacha. Považujeme to za zneužití jeho odkazu. Bojoval za svobodu a je nepřístupné, aby se jím zaštiťovali ti, kteří proti svobodě a lidskosti otevřeně vystupují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama