Ing. Ivan Hrbek

  • ZpL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2019 4:40:04

OTEVŘENÝ DOPIS Bývalé honorární konzulce Doněcké republiky.......

OTEVŘENÝ DOPIS  Bývalé honorární konzulce Doněcké republiky.......

OTEVŘENÝ DOPIS Bývalé honorární konzulce Doněcké republiky, ředitelce Institutu Aleny Vitáskové, odvážné bojovnici a vlastence a mé kamarádce Nele Liskové

Milá Nelinko,

Setkali jsme se v životě několikrát a vždycky jsme stáli na společné straně barikády. Bylo to proto, že jsme si oba už dlouho všímali problémů této společnosti a upozorňovali jsme na ně ostatní. Určitě si pamatuješ, jak nás 17. Listopadu 2015 společně s několika desítkami československých vojáků v záloze vytáhla policejní zásahová jednotka z hospody nedaleko Albertova.  Už tehdy někomu hodně vadil nápis:  vojáci stojí za svým prezidentem.

Ale k tomu, proč píšu nejen Tobě, ale vlastně všem lidem, kteří budou ochotni si to přečíst.  A proč volím tuto formu. Stejně jako Tebe, i mě zaujaly reakce v naší společnosti v souvislosti s chystanými volbami do Evropského parlamentu v květnu tohoto roku. Ledacos jsem si k tomu přečetl a přemýšlel o tom.  Například článek na „Novinkách“ s nadpisem „Kdo povede Česko do eurovoleb? Strany sázejí na osvědčené tváře“.  No, když jsem se podíval na nabídku jmen a jak kdo z nich hlasoval o takových tématech jako „kvóty“ a „Maďarsko“ tak jsem si v duchu řekl: Ano, sázejí na osvědčené zrádce.  Doufám, že se proti nim postaví silná kandidátka osobností české mimoparlamentní opozice a vlastenecké scény, o jejíž pojení se snažím já osobně, a přiznám, že ne vždy úspěšně, již od toho roku 2015.

Ale pak jsem si přečetl článek Tvůj, který vyšel již dříve, na RUKOJMÍ.CZ a byl jsem dost zklamán. Příliš, Nelinko, paušalizuješ!

Často v souvislosti s vlnou nelegálních ekonomických vyžírků a mnohdy i zločinců, kteří se označují nebo jsou označováni za „uprchlíky“ slyšíme: „Ale Češi po srpnu 1968 také utíkali.“ Ale tito naši lidé odcházeli na západ odhodláni pracovat 16 hodin denně, dělat jakoukoliv práci jen aby se uživili, naučit se jazyk, přijmout veškerá pravidla a zákony hostitelské země a dát jí za své přijetí k disposici všechny své schopnosti. Rozhodně je ani nenapadlo, že by tam mohli páchat trestnou činnost a neplatit v nové vlasti daně. A tihle naši pracovití a obětaví lidé jsou srovnáváni s těmi, kteří přichází do Evropy a chovají se (až na ojedinělé výjimky) tak….. nemusím rozvádět, každý kdo má oči k vidění a uši k slyšení to ví.

A stejným způsobem jsi ve svém článku paušalizovala Ty. Do jednoho pytle jsi naházela „osvědčené zrádce“ z tradičních politických stran a „věčné kandidáty“ jak jsi označila lidi, kteří již v předchozích volbách kandidovali, neuspěli, a o kterých nemůžeš vědět, jak by se zachovali v případě, že by bývali byli zvoleni.  Srovnej se svým svědomím, jestli bys každému z nich mohla říci do očí: „Nic špatného jsi neudělal, ale určitě jsi udělat chtěl“!

A nejvíc mě mrzí, že jsi do stejného pytle naházela i ty, kteří desítky let poctivě pracují ve svých oborech, udělali spoustu dobré, poctivé a užitečné práce a při pohledu na stav dnešní světové, evropské i české společnosti se prostě rozhodli, že se aspoň pokusí udělat něco, aby, až se jich za deset let vnoučata zeptají: „Dědo, proč jsi s tím nic neudělal, když to ještě šlo?“ mohli odpovědět: „Zkoušel jsem to, snažil jsem se, ale nepovedlo se mi to. Promiňte, ale udělal jsem všechno, co jsem uměl!“

Ve svém článku jsi mj. napsala: „… byli jsme nedobrovolně zavlečeni do stoky západního bahna, migranty počínaje, podporou terorismu konče. Jsme pro ně jen skládkou nejrůznějších odpadů, jedovatých potravin a levnou montovnou. Toto vše kandidáti do EU parlamentu ve své podstatě podpoří, protože z našich daní budeme financovat jen další neúspěšné a nikdy nic nedokazující parazity, kteří si budou ovšem hrát svou roli "vlastence"... ovšem jen do momentu, než jim někdo za zvednutí ruky pro nějaké svinstvo nabídne trojnásobek platu. Toto je totiž pravá tvář kandidátů do europarlamentu.“ 

Opravdu si myslíš, že všichni lidé jsou lumpové?  Kdysi jsem učil na střední škole a občas jsme se bavili s jejím velmi rozvážným ředitelem o korupci ve společnosti. Několikrát mi řekl: „Dokud nám ta nabídka učiněna nebyla, nemůžeme vědět, jak bychom se zachovali.“  Za rok tady vyděláme sotva 300 tisíc. A co když ti někdo nabídne 3 miliony. Nebo 10 milionů, plat za 30 let.  K odmítnutí takové nabídky musí být skutečně silná osobnost.  Ale my takové osobnosti musíme najít. Ne tvrdit, že nejsou a předat moc těm, o nichž už předem víme, že budou jednat proti našim zájmům. Třeba o prezidentovi Zemanovi je všeobecně známo, že jej peníze vůbec nezajímají. Opravdu si myslíš, že je ojedinělý? Já sám znám ze svého okolí řadu lidí, o kterých jsem přesvědčen, že by se za peníze nezaprodali. Třeba o tobě jsem úplně přesvědčený, že by ses žádné takové národní zrady nedopustila. Je jistě pravda, že nikdo nám nemůže dát dopředu žádné záruky, že se nezkazí, že nezradí. Ale my jednu záruku přece máme! Jsou to volby: nejdéle můžeme být podvedeni pět let, u voleb v České republice čtyři roky. Pak je ale naopak na nás, abychom podruhé už stejnou příležitost křivákům nedali, a naopak ji dali jiným, o kterých jsme přesvědčeni, že nás nezklamou. Jistě – mohou zase zklamat. Ale zase jen na pět let! Nejhorší dle mého názoru je odradit ty, kteří se chtějí brát za naši věc a už předem je označit za zrádce. To, prosím, Nellinko moje zlatá, už nedělej.

Teď ale opustím ten otcovský tón, ke kterému mě opravňuje věkový rozdíl víc než jedné generace a napíšu spíše věcnou úvahu o volbách do Evropského parlamentu, pro Tebe i pro další čtenáře.

Dvacet pět let svého života jsem věnoval službě v armádě. Vlastně ve třech armádách tohoto státu. V Československé lidové armádě, pak v té pouze Československé a nakonec v Armádě České republiky.  Odešel jsem na vlastní žádost v hodnosti podplukovníka z funkce zástupce náčelníka operačního oddělení jednoho z druhů vojsk, do mé práce patřilo i to, čemu se dnes říká "vojenský analytik". Měl jsem možnost podílet se na bojové přípravě příslušníků raketového oddílu, kde jsem jako poručík dělal zástupce velitele i na plánování operací celé naší armády, která v té době měla víc než 120 tisíc vojáků.  A vím moc dobře, co se dnes v Evropě děje.  Dvacet pět let jsem připravoval sebe a své podřízené na válku. Dovedu si představit její ničivost a utrpení obyvatelstva, zejména v dnešní době, kdy vzrůstá účinnost zbraní, stírá se rozdíl mezi frontou a zázemím, je možná válka mezi neurčenými a nerozeznatelnými skupinami občanů…

Carl von Clausewitz ve svém díle „O válce“ napsal: „Válka je pouze pokračování politiky jinými, násilnými prostředky“.  Demokratické volby ve Španělském Katalánsku provázelo policejní násilí a legálně zvolení představitelé jsou dosud ve vězení.  Ve sladké Francii zemřelo za posledních 10 týdnů několik desítek lidí při vyjadřování svých názorů, a to následkem zásahů policejních složek.  Před pár dny v sousedním Německu zmlátili obránci pravdy a lásky člověka hájícího zájmy občanů své země železnou tyčí téměř k smrti. Znásilnění, útoky noži, auty ale i kyselinou a střelnými zbraněmi raketově rostou.  Soudy trestají ty, kteří se brání!  Ještě chce někdo tvrdit, že se vlastně nic neděje? Evropský parlament je teď bitevním polem, na kterém zoufale zápasí hrstka lidí jako Nigel Farage (na kterém už je velmi znát únava), Geert Wilders či polský poslanec Korwin-Mikke a pár dalších proti neomarxistickému zrádcovskému evropskému establishmentu.  Matteo Salvini a Viktor Orbán jsou předvoláváni jako Mistr Jan Hus před Kostnický koncil! To snad není bitva? To snad není válka? Podle toho, co píšeš ve svém článku to vypadá, že vyklízíš pole před nepřítelem. Jestliže zuří bitva, ve které je naše strana velmi slabá, co udělá skutečný vojevůdce? Řekne snad, že se mu nelíbí bojiště a vyklidí je? Nikoliv! Pošle posily! Všechny, co má! A to musíme udělat i my, vlastenci, ve volbách do Evropského parlamentu. Nevěřím, že se nenajde nikdo, koho by bylo možno volit jako obránce našich národních, českých a křesťanských zájmů! Naopak, vím, že takoví jsou. Dávám ti však zapravdu, že mezi standardními politickými stranami je nenajdeš... Musíš hledat jinde!

Milá Nello, už více než dvacet let se po odchodu z armády věnuju zemědělství. Zorat, zasít, sklidit, nakrmit a podojit dobytek. Vše, co nadojím od svých milých spokojených kraviček, zpracuji ve své malé mlékárně a nabídnu svým zákazníkům, kteří jsou rádi, že dostávají mlíčko od zvířátek, která necítí žádné utrpení a je o ně pečlivě postaráno. Ale když vidím situaci kolem nás, tak jako voják cítím povinnost vrátit se do služby národu a požádat tento národ, aby mě na to bitevní pole, kde se za něj budu rvát, poslal. Budu muset, obrazně řečeno, překovat pluh v meč. Doba si to žádá.

Jsi, Nellinko, příliš mladá, a proto jsi s některými odsudky rychle hotová. Ale to nevadí. Kéž by bylo takových, jako jsi Ty, stovky nebo tisíce.  Možná by se to pak obešlo beze mě a mohl bych zůstat doma, u toho pluhu.

Podplukovník ve výslužbě

Ing. Ivan Hrbek

akreditovaný zemědělský poradce
předseda Svazu faremních zpracovatelů
www.zpracovatele.cz
www.biomleko.com

P.S.

Dobře víš, že podobný názor jako já má řada dalších lidí, kteří ti to napsali do diskuze pod Tvůj článek. Z jejich reakcí vybírám:

Věra Š.: Nelinko, ale to je škoda - ty bys je tam dokázala srovnat do latě! I když si taky přeju, aby se to rozpadlo, ale je to utopie a takové lidi tam právě potřebujeme - odvážné a vlastence, nikoli pana Štětinu a spol.

Tomáš P.: Když chcete vyskočit z nějakého vlaku, je třeba se nejdřív dostat k řízení, začít brzdit a pak teprve vyskočit.

Roman W.: Neli ale jedině z pozice v EU jde dosáhnout vystoupeni. Nebo to jde i jinak?

Eliška A.: Já si taky přeji vystoupení z EU, ale protože to nebude tak jednoduché, je potřeba, aby se tam dostali lidé, co nám nebudou škodit, ale budou hájit naše zájmy. Když si to řekne každý v celé Evropě a lidé nepůjdou volit, tak se tam dostanou samí eurohujeři a těch pár slušných na to opravdu nebude mít žádný vliv...

Lukáš K.:  EU je třeba rozvracet zevnitř, tak jako Nigel Farage. Zkuste o tom ještě popřemýšlet. Letos je poslední možnost s tím něco udělat.

Václav M.: Možná je to chyba. Protože ty parazity lze porazit pouze na jejich pískovišti.

Radomír R.:  Nelo musíš to vzít, víš proč, když do toho nepůjdeš dostane se tam hajzlík, který bude proti nám, tak jak Telička a další co tam jsou kteří zastupují EU místo náš stát, tým že to odmítneš nahraješ právě těmhle darebákům, rozumím že jsi na EU nasraná, my taky, ale právě že ti lidé, co tam mají být tam nejsou z toho důvodu, že mají stejný názor jako ty a nejdou tam kvůli té špíně, co tam je ale někdo to tam musí vyčistit a stát na naší straně obyčejných lidí.

Věra K.:  To říkáte špatně, je potřeba se tam dostat, aby se tam zpátky nedostali ti současní paraziti jako Jourová, Charanzová, Pospíšil apod. A potom můžeme dělat kroky, jako vystupovat apod...pozor, abyste mnoho lidí neodradila jít k volbám, to bych s Vámi poprvé velmi nesouhlasila !!!!!!

Normal 0 false 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 false 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama