ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2011 12:18:17

Poslanci ODS podporují změny směrem k transparentnímu financování sportu

Poslanci ODS podporují změny směrem k transparentnímu financování sportu

Poslanci ODS jsou připraveni jednat se zástupci Českého olympijského výboru, sportovních svazů i zástupci dalších parlamentních stran o možnostech, jak zajistit dostatečné finanční zdroje pro financování zejména mládežnického sportu.

V reakci na výzvu českých sportovců na záchranu mládežnického sportu v České republice to uvedl poslanec Miroslav Jeník, který se problematikou sportu dlouhodobě zabývá. Podle něj by měly finance do sportu plynout prostřednictvím obcí, jejichž zástupci nejlépe vědí, co který klub či sdružení potřebuje. Další část musí jít jednotlivým svazům rozpočtovým určením. Nevyloučil ani úvahy o vytvoření speciálního oddělení přímo na úřadu vlády, které by prostředky určené na sport pomáhalo rozdělovat.

"Česká republika se v EU řadí mezi země s nejnižšími veřejnými výdaji na sport a tento stav je třeba změnit. Řešením ovšem není pouze navýšení finančních prostředků, které stát na sport dává. Chceme zároveň zajistit průhledné a přímočaré financování, které český sport opět pozvedne a pomůže lépe rozvíjet a formovat naše děti a mladé lidi. O konkrétních návrzích řešení jsme připraveni se zástupci sportovních svazů jednat," uvedl Miroslav Jeník.

"Sport je nejen významným společenským a ekonomickým jevem, ale hraje také důležitou sociální roli. Učí odpovědnosti a pocitu hrdosti. Zvláště u mladých lidí zajišťuje prevenci obezity a následných nemocí. Jsem proto přesvědčen, že důsledným financováním sportu ušetříme státu peníze v rezortech zdravotnictví, školství i vnitra," dodal Miroslav Jeník.

Budoucnost a financování českého sportu bylo také tématem nedávného setkání místopředsedy Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala s předsedou poslaneckého klubu ODS Zbyňkem Stanjurou. Během tohoto setkání Zbyněk Stanjura potvrdil, že poslanci ODS jsou připraveni podpořit všechny změny směrem k lepšímu a transparentnímu financování sportu v České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama