TOP 09

Víc, než si myslíte
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2019 11:49:00

Regionální výbor v Ústí nad Labem má nové vedení

Regionální výbor v Ústí nad Labem má nové vedení

První regionální sněm letošního sněmovního maratonu v Ústeckém kraji proběhl v regionu Ústí nad Labem.

Sněm byl naplánován na 17. ledna a pozvaná byla celá členská základna. Sice mandáty vedení ústecké topky ještě nevypršely, ale dosavadní předsedkyně Irena Skálová považovala uskutečnění sněmu ještě před krajským sněmem za důležité.

Podle jejích slov byla potřeba, aby složení regionálního výboru bylo zvoleno nově, protože se změnila členská základna. Přibyli noví členové, někteří naše řady naopak opustili, tak aby nebyl nikdo ochuzen o možnost volby výboru, a hlavně volby delegátů na nadcházející krajský sněm. Sama post regionální předsedkyně již obhajovat nechtěla.

Sněmu se zúčastnilo 14 členů a ti si zvolili za svého předsedu Petra Jiráska. Výběr byl ze dvou nominovaných kandidátů, a to Jakuba Žídka a zmíněného Petra Jiráska, který získal 10 hlasů. Místopředsedou se stal Jakub Žídek a tříčlenný výbor doplnil předseda TOP Týmu, organizace pro mladé, Petr Vidlák. Před personálními volbami se sněm usnesl, že regionální výbor bude vzhledem k menšímu počtu členské základny pouze tříčlenný.

Následné volby se týkaly regionální revizní komise, předsedou se stal Jiří Brodský a členy Tibor Novodomský spolu s Františkem Konečným, nováčkem ústecké topky. Náhradníkem se stal Vítězslav Kroupa.

Poslední personální volby se týkaly delegátů krajského sněmu. Z pozice současných členů krajského výboru se automaticky sněmu zúčastní Tibor Novodomský a Karel Jičínský, tyto dva delegáty doplní ještě všichni tři členové nově zvoleného regionálního výboru spolu s Ditou Královou a Vlastimírem Muchou. Sněm se usnesl ještě na dvou náhradnících, Jiřím Brodským a Ireně Skálové.

Nově zvolený předseda slíbil všem zúčastněným členům, že se bude snažit více komunikovat s celou členskou základnou a že bude rád, když budou všichni aktivní i směrem k regionálnímu výboru. V nejbližší době chce svolat regionální výbor spolu s dalšími členy, aby si řekli, jak budou v Ústí pokračovat před krajskými volbami, které budou pro Ústí n. Labem klíčové.

Sněm proběhl v klidném a přátelském duchu.

Všem zvoleným členům gratulujeme k jejich funkcím.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama