Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2019 8:39:00

Město na revitalizaci sídlišť spěchá, bere si 70milionový úvěr

Město na revitalizaci sídlišť spěchá, bere si 70milionový úvěr

Neustále rostoucí cena stavebních prací. To je jeden z argumentů, proč valašskomeziříčští zastupitelé nechtějí zbytečně odkládat opravu sídlišť. Práce na dalších etapách revitalizace sídlišť Křižná a Pod Oborou začnou ještě v tomto roce.

„Ceny stavebních prací se v posledních dvou letech zvedly minimálně o pětinu. Stavební materiál zdražil ještě více. Hodnota peněz v porovnání s tím stoupla jen nepatrně, zhruba o 1,5 procenta,“ vysvětlil starosta města Robert Stržínek, proč by bylo neekonomické revitalizaci odkládat.

Práce na sedmé etapě sídliště Křižná začínají letos. Sídliště Pod Oborou má pro svou třetí etapu revitalizace již hotovu projektovou dokumentaci. Chybí ale potřebných 29 milionů. „Vyřízení úvěru bude nějakou chvíli ještě trvat. Máme ale možnost použít prostředky z Fondu obnovy majetku a po vyřízení úvěru prostředky do této rozpočtové kapitoly opět vrátit. Soutěž na zhotovitele chceme vyhlásit co nejdříve,“ řekl starosta.

Revitalizace budou pokračovat i v nadcházejícím roce, konkrétně pátou etapou na Křižné a Vyhlídce. Také ty město plánuje financovat ze 70milionového úvěru. „Budeme se pochopitelně pokoušet o získání dotace, pokud bude příslušná výzva vyhlášena,“ ubezpečil Stržínek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama