RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2019 19:17:00

Kultura pohrdání zákony, lhaní a mystifikování dále posiluje

Kultura pohrdání zákony, lhaní a mystifikování dále posiluje

Komentář na facebookovém profilu ke střetu zájmů premiéra Babiše

 Mám za to, že vznikem svěřeneckých fondů se na situaci pana premiéra toho moc nezměnilo: ze zisků firem, které rostou i díky dotacím, má Andrej Babiš prospěch, a myslím, že jsou indicie, že o některých věcech dále rozhoduje.

Takže mám za to, že úřad v Černošicích má pravdu.
Ale vlastně to je jedno. Pan premiér ustál i jiné trable a sankce je dle našeho zákona symbolická. Ale kultura pohrdání zákony, lhaní a mystifikování, se dále posiluje. Což je ještě větší průšvih než premiér s podvodnou dotací a vlivem na média.

Větší "trabl" je šetření Komise, kde by sankce byla citelná (stopka dotacím). Ale výsledek je daleko, obávám se. A situace Komise: stát proti premiérovi členské země - je nezáviděníhodná.

A tak z toho mám velký smutek. Zdá se, že naše schopnost si dobře vládnout, je i po desítkách let budování lepší, svobodné a demokratické společnosti notně omezena a s excesy, jako je "holding", si neumíme poradit. Spoléhat se na to, že to za nás vyřeší někdo jiný, je fakt nešťastné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama