ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2019 19:17:00

Poslanci živnostníky těsně nepodrželi

Poslanci živnostníky těsně nepodrželi

Komentář na facebookovém profilu k hlasování o novele autorského zákona v Poslanecké sněmovně

 Hlasování o novele autorského zákona v Poslanecké sněmovně nevyšlo o pouhé tři hlasy! Tento fakt dává jasnou naději, že je velká šance současný stav změnit. Těmi, kteří zablokovali možnost ulehčit živnostníkům od zbytečného vyhazování tisíců korun ročně, byla většina poslanců ANO a ČSSD.

ZDE se můžete podívat na to, jak konkrétně jednotliví poslanci hlasovali, a je to zajímavá podívaná... Chybělo opravdu velice málo k tomu, aby byl zkrocen nenasytný apetit netransparentní OSA, která vybírá peníze nejen od samotných provozovatelů médií, ale naprosto nelogicky také od živnostníků, lékařů a v neposlední řadě také spolků za puštěné rádio či televizi i tam, kde to pro malé podnikatele nemá žádný hospodářský význam.

Hlasování ve sněmovně dává jasnou zprávu o tom, že existuje hodně poslanců i senátorů, kterým dnešní stav vadí. Já osobně mohu slíbit, že udělám vše proto, abych inicioval tolik potřebné změny autorského zákona. S kolegy připravíme vlastní novelu, která netransparentnost OSA a především nespravedlnost při výběru autorských poplatků napraví.

Boj tedy dnešním dnem rozhodně nekončí. Upřímně děkuji všem za podporu a výzva je jasná – je třeba to nevzdávat a společně dál tlačit na politiky, aby nejen vrátili do autorského zákona rozum, ale především nepodléhali OSA, která se snaží udržet miliardové obraty pro sebe a několik „vyvolených“ za každou cenu. A jak dokázalo dnešní hlasování, jsme blízko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama