Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2019 17:02:22

Ochrana měkkých cílů-jen fráze, nebo skutečná ochota se problematikou zabývat?

Ochrana měkkých cílů-jen fráze, nebo skutečná ochota se problematikou zabývat?

Vím proč, vím co, vím jak a dokonce vím s kým....

Takzvaný MĚKKÝ CÍL – to jsme my, neozbrojení občané (legální držitelé zbraní, kteří své zbraně nemají/nemohou mít ihned po ruce), jsou to NAŠE DĚTI, školy, školky a celá řada institucí nevybavená státní či soukromou ochrankou.

Naprosto souhlasím s konstatováním pana Lumíra Němce (zdravím, setkali jsem s v Ománu): 
"Jediný způsob, jak se efektivně bránit teroristickým útokům na měkké cíle, je převzít odpovědnost za svou bezpečnost do vlastních rukou."

Ale už se cítím trapně tím neustálým opakováním základního předpokladu takové schopnosti národa (viz IZRAEL) 

HALÓÓÓ SLYŠÍ MNE NĚKDO ?????

a ten je podmíněn tím, ŽEKAŽDÝ PSYCHICKY a FYZICKY ZPŮSOBILÝ OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY bude vědět: 

        I.         proč je a chce být občanem ČESKÉ REPUBLIKY

      II.         bude vědět a akceptovat své přirozené i předepsané povinnosti

     III.        co největší počet občanů bude v hlavě i v srdci pociťovat to, čemu se říká "vlastenectví"

    IV. a každý občan BUDE PÉČÍ STÁTU VYBAVEN DOSTATEČNÝM OBJEMEM MODERNÍCH INFORMACÍ, ZNALOSTMI A PRAKTICKÝMI DOVEDNOSTÍ, které mu umožní chránit své zdraví a život, zdraví a život jiných občanů, schopnost zajistit svou vlastní kybernetickou bezpečnost, schopnost kriticky myslet a analyzovat informace atd.

A v neposlední řadě vzít do ruky třeba i zbraň (v případě střelné ji umět nabít, vystřelit a ošetřiti) a tím aktivně chránit svou fyzickou existenci proti agresi a fyzickou existenci svých spoluobčanů.

ZNAMENÁ TO schopnost a ochotu se podrobit disciplíně a velení, být v co nejlepší fyzické kondici atp. atp.

ZNAMENÁ TO i podrobně analyzovat praktické schopnosti policistů a tomu přizpůsobit vybavenost učebně výcvikové základny a kvalitní výcvik v základních dovednostech (viz poznatky poslance I. Gabala a poslance B. Chalupy a nezávisle zjištěné, doporučené a v podstatě totožné poznatky GIBS po tragických událostech v Uherském Brodě) - a tím nemyslím to, že každý policista vystřelí ročně 20 nábojů (a netrefí)...příměrem.

Tím myslím, že u AČR změníme stávající poměr 1 : cca 5-6 "bojovníků" k "úředníkům v uniformách" na poměr 1 : 4, nejlépe na 1 : 3.

ZNAMENÁ TO zajistit prodiskutování, nalezení shody a následné schválení kvalitativně zcela nové legislativy pro SOUKROMÉ BEZPEČNOSTNÍ SLUŽBY v takové kvalitě, aby se mohli stát součástí celkového systému CIVILNÍ OCHRANY (spolu s armádou a doposud bohužel neexistujícím Branným spolkem)!

ZNAMENÁ TO využít nejmodernějších poznatků, technologií a zejména UMĚLÉ INTELIGENCE k modelování krizových situací a přípravě nejoptimálnější scénářů jejich řešení.

ZNAMENÁ TO obnovu CIVILNÍ OCHRANY (OBRANY) nejen v ČR ale plošně a systémově v celé EU. Není nesmyslné, stejně tak jako je vytvořen vládní projekt (ambice) "Průmysl 4.0" obdobný projekt s názvem a obsahem "BEZPEČNOST 4.0".

PŘEDEVŠÍM TO ZNAMENÁ ZAVÉST DO ŠKOL JEDNOTNOU BRANNOU PŘÍPRAVU/S JEDNOTNOU STÁTEM GARANTOVANOU AKREDITACÍ (ať už se to bude z důvodů politické korektnosti jmenovat jakkoliv) a ZAJISTIT POTŘEBNÉ PEDAGOGICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ VYSOKOŠKOLSKY PŘIPRAVOVANÝCH PEDAGOGŮ.

ZÁROVEŇ DO PŘÍŠTÍHO 4-LETĚHO VOLEBNÍHO OBDOBÍ PSP ČR NACHYSTAT (legislativně, personálně, materiálně, znalostně a rozpočtově) POSTUPNÉ ZAVEDENÍ POVINNÉ CIVILNÍ BRANNÉ PŘÍPRAVY v rozsahu 3-6 měsíců s obnovovacími cvičeními po 2 letech v délce 3-6 týdnů.
atd.

Vím proč, vím co, vím jak a vím s kým....

Rozum a srdce

P.s. doplňuji: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/lekar-traumaplan-praha-teroristicky-utok-profesor-chirurgie-zdenek-krska-traumatolog-filip-burget.A190129_453987_domaci_hm1#utm_source=feedly&utm_medium=feed&utm_campaign=zpravodaj&utm_content=main


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama