Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2011 16:50:41

Senátoři budou zítra diskutovat o lobbingu

Senátoři budou zítra diskutovat o lobbingu

Zítra se v senátu uskuteční konference o lobbingu uspořádaná z iniciativy Americké obchodní komory a senátora Marcela Chládka.

Zaměří se na přímé propojení podnikové, neziskové a politické sféry v rámci legislativních procesů, při zadávání veřejných zakázek a v oblasti financování politických stran. „Otázkou lobbingu v Česku je potřeba se intenzivně zabývat, aby se udělala tlustá čára mezi lobbingem a korupcí. Proto je nutné i nastavit přísná pravidla upravující financování politických stran, zveřejňování majetku a příjmů jednotlivých úředníků veřejné správy,“ vysvětluje senátor Marcel Chládek. Investoři od nás žádají větší transparentnost a odpovědnost při zadávání veřejných zakázek,“ dodává senátor Chládek. Američané zvyšují tlak na transparentnost zakázek Účastníci konference budou hovořit o stavu a úroveň lobbyingu v České republice a hledat odpovědi na otázky, jak umožnit běžnému občanovi lobbovat či jak v procesu tvorby legislativy a zadávání veřejných zakázek omezit zvláštní zájmy a monopolizaci procesu. „Široká veřejnost by měla mít právo setkávat se s politiky a diskutovat s nimi o problémech. Není možné psát předpisy, které jsou drahé a jejichž dodržování je tak časově náročné, že by odepřelo jednotlivým občanům nebo malým občanským sdružení možnost lobbovat,“ vysvětlil výkonný ředitel Americké hospodářské komory Weston Stacey.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama