Ing. Petr Šilar

  • KDU-ČSL
  • Ústí nad Orlicí
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2019 17:26:00

Finanční náhrady církvím opravdu nejsou darem nebo příjmem

Finanční náhrady církvím opravdu nejsou darem nebo příjmem

Hospodářský výbor Senátu schválil zamítnutí návrhu zákona na zdanění církevního majetku

 Zpravodajem zákona je senátor a předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Petr Šilar. Pro zamítnutí zdanění církevních náhrad bylo deset senátorů a dva se zdrželi, proti nebyl nikdo. "V případě restitucí církevního majetku je stát dlužníkem a jestliže se nyní snaží tlačit na změnu smluvních podmínek mocenským způsobem, tak se to zcela příčí duchu demokratického vládnutí," prohlásil Šilar.

Stanovisko hospodářského výboru bude nyní předloženo na řádném jednání Senátu, které se uskuteční 27. února 2019. „Věřím, že Senát novelu odmítne a vrátí ji k přepracování. Je zapotřebí si uvědomit, že finanční náhrady církvím opravdu nejsou darem nebo příjmem, jedná se o finanční kompenzaci za majetek, který už neexistuje nebo nemůže být církvím vrácen,“ uzavřel Šilar. Pokud poslanci senátní veto komunistického návrhu přehlasují zejména hlasy vládní koalice, opoziční senátoři se podle svých vyjádření obrátí na Ústavní soud.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama