Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2019 9:10:00

Trocha vstřícnosti je vždycky fajn

Trocha vstřícnosti je vždycky fajn

Komentář na facebookovém profilu k jednání s pražským primátorem Zdeňkem Hřibem

 Už na začátku roku jsem vám sem dal výpočet, že návratnost projektu by byla 5 let. A po nich bychom každý rok šetřili daňovým poplatníkům stamiliony, protože bychom se zbavili nehospodárných nájemních smluv a starých energeticky náročných budov v centru. Vždyť ani nemáme pro úředníky dost vlastních budov, takže jen na nájemném platíme soukromníkům půl miliardy ročně. Z peněz nás všech. Leckdy v palácích, kam ani zaměstnanec nemůže dojet autem a zaparkovat a třeba v okolí nakoupit.

Pan Zdeněk Hřib, primátor Prahy, přišel s požadavkem, aby stát zaplatil dostavbu městského okruhu za 60 miliard, odprodal Praze kasárny v Karlíně, převedl na ni Nemocnici Na Bulovce, vybudoval novou nemocnici v Letňanech s 1000 lůžky a postavil 1300 bytů. Potom si stěžoval, že návrh řešení, který jsme mu poslali, je nekompletní. I když byl tedy sestavený přesně tak, jak si na schůzce 30. ledna vyžádal. Včetně informací o umístění nemovitostí. Nemáme kdykoliv problém cokoliv doplnit, pokud je teda co.

No, pojďme dál. Pan primátor nás požádal o seznam všech budov, kterých se přemístění úředníků může týkat, jejich výměru, počtu zaměstnanců, výdajů na nájemné, provozu a údržbu. Bohužel zveřejnění těchhle údajů je proti platným zákonům, takže jsme se na tom malinko zasekli. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových dělá analýzu, co vůbec může jít ven, abychom zákon neporušili. Bude hotová do konce příštího týdne. Dost informací už je na webu a dostalo se to i do médií. Snad to bude panu primátorovi stačit. Já myslím, že trocha vstřícnosti je vždycky fajn a my se o ni snažíme.

Na seznamu je 32 budov a 1 areál pozemků k prodeji. Taky bychom rádi otevřeli veřejnosti Nostický palác Ministerstva kultury nebo areál Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí. Zatím jsem nepřestal věřit, že máme s panem primátorem stejný cíl. Chovat se jako dobří hospodáři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama