Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2019 15:04:00

Většinu bohatství vlastní lidé, kteří ho zdědili

Většinu bohatství vlastní lidé, kteří ho zdědili

Komentář na facebookovém profilu k sociální spravedlnosti

 Díky Thomasi Pikettymu máme už několik let k dispozici tabulku, která říká, že většinu bohatství ve Spojených státech, Německu, Velké Británii a Francii vlastní lidé, kteří ho zdědili. Narodili se do rodin, které jim zajistily dobré podmínky pro jejich život. Trochu zvláštní podoba "amerického snu" o cestě k výjimečnosti otevřené pro každého.

Dne 20. února byl vyhlášen Světový den sociální spravedlnosti. Můžeme si u něj připomenout, že cílem sociálně demokratické politiky je, aby o možnostech života nerozhodovalo to, do jaké rodiny se kdo narodí. Aby každý mohl žít důstojný život a neměl z velké míry předurčenou životní dráhu bez ohledu na to, jestli třeba zdědil majetek, nebo ne, narodil se do vysokoškolsky vzdělané rodiny, nebo ne, a nebo neupadl do konce života do dluhů, když třeba jednou udělal chybu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama