Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2019 12:45:00

Podpora maminkám jako výraz díků

 Podpora maminkám jako výraz díků

Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek představil tři základní priority, kterými chceme podpořit maminky a poděkovat jim za jejich péči o děti a rodiny.

 „První je, aby ženy, které měly děti, tak za každé dítě aby šly o rok dřív do důchodu. To je naprosto klíčové! Za další, aby ženy, které vychovaly dítě, aby měly přidáno pětistovku k důchodu, protože ženy bohužel jsou diskriminovány tím, že porodí dítě, vychovají je, ale je to na úkor kariéry a v konečném důsledku mají zhruba dva tisíce v průměru méně na důchodu než mají muži. A to je třeba dorovnat, protože ženy se věnovaly dětem, vychovaly je, a to jsou budoucí plátci daně. A zatřetí chceme prosazovat vdovské důchody. Ukazuje se, že když někdo náhle ovdoví, je to velký propad v rozpočtu rodiny a my chceme, aby se vyměřovací základ zvedl z 50 % na 80 % a aby se délka výplaty prodloužila z jednoho roku na pět let, protože řada lidí se ocitá v sociální nouzi v okamžiku, když jim vypadne jeden důchod,“ představuje tyto priority Jan Bartošek.

To jsou ty nejdůležitější návrhy, kterými chceme vyjádřit své díky maminkám od rodin. Zaslouží si to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama