Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2019 6:28:00

Karlovarský kraj získá pozemky u Svatošských skal bezúplatným převodem

Karlovarský kraj získá pozemky u Svatošských skal bezúplatným převodem

Karlovarský kraj získá bezúplatným převodem pozemky u Svatošských skal nedaleko Karlových Varů, které jsou nyní ve vlastnictví státního podniku Česká pošta.

 Kraj tak bude moci zachovat volnočasový areál, jenž v místě sídlí, a postavit novou lávku přes řeku Ohři, po které bez problému projedou i vozy zdravotnických záchranářů. O bezúplatném převodu dnes rozhodla na svém jednání Vláda ČR.

Materiál pro jednání vlády ve věci návrhu na bezúplatný převod nepotřebného majetku státu, s nímž má právo hospodařit státní podnik Česká pošta, do vlastnictví Karlovarského kraje zpracovalo Ministerstvo vnitra ČR. Dokument prošel meziresortním připomínkovým řízením a vláda jej následně schválila i proto, že kraj požadoval převedení majetku z důvodu veřejného zájmu.

  „Mám z toho velkou radost, do volnočasového areálu dál budou moci chodit rodiče s dětmi i další turisté, zachová se i lesní mateřská školka a další aktivity. Kraj také vybuduje novou lávku přes Ohři, protože ta stará už je nevyhovující a hlavně v cyklistické sezóně přetížená. Teď dokončujeme projektovou dokumentaci, až bude lávka hotová, budou ji moci využívat nejen cykloturisté, ale i záchranáři a další složky Integrovaného záchranného systému, kterým se tak velmi usnadní přístup do oblasti,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Ta rovněž doplnila, že kraj zachová současný nájemní vztah s provozovatelem volnočasového areálu „dětského ráje“.

Kraj se snažil pozemky získat či odkoupit už delší dobu. Nedošlo ale k dohodě o ceně se státním podnikem Česká pošta. Zastupitelstvo Karlovarského kraje totiž schválilo kupní cenu v souladu se zákonem o krajích, která ale byla nižší, než požadovala Česká pošta. Bezúplatný převod však problém vyřešil. Se stavbou nové lávky by kraj chtěl začít ještě v tomto roce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama