Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2019 16:02:00

Funkci předsedy strany obhájil Jan Hamáček

Funkci předsedy strany obhájil Jan Hamáček

ČSSD si v Hradci Králové zvolila nové vedení.

Delegáti 41. Sjezdu ČSSD si ve dnech 1. a 2. března zvolili nové vedení strany. V Hradci Králové obhájil funkci předsedy strany Jan Hamáček, když jej podpořilo 433 z 504 přítomných delegátů. Statutárním místopředsedou se stal jihomoravský poslanec Roman Onderka, jemuž podporu vyjádřilo 410 delegátů ze 495.

Řadovými místopředsedy byli zvoleni starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, který získal v tajné volbě 392 hlasů, ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová s hlasem od 390 delegátů, jihočeský poslanec Ondřej Veselý, jenž obdržel 313 odevzdaných hlasů, a ministr zahraničí Tomáš Petříček s podporou 256 delegátů.

Záznam tiskové konference, která se uskutečnila po ukončení 41. sjezdu, je dostupný ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama