JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2019 21:32:00

Obchvat Svitav by mohl stát začít stavět již v roce 2020

Obchvat Svitav by mohl stát začít stavět již v roce 2020

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil ve středu Svitavy. Jeho první zastávkou byla svitavská radnice, kde se setkal se starostou Davidem Šimkem, místostarostou Pavlem Čížkem a poslancem Jaroslavem Kytýrem.

Společně řešili především rozvoj zdravotnické péče ve městě ve vazbě na Svitavskou nemocnici či záležitosti v oblasti dopravy.

„Průběžně se nám daří připravovat a realizovat projekty na nové výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby. Jedná se o stanice na Seči, v Holicích, Vysokém Mýtě, Chrudimi či Pardubicích – Starých Čívicích. Zároveň bude stanice součástí nové nemocnice v Moravské Třebové. Vybudování nové stanice ve Svitavách v tuto chvíli není naší prioritou, jelikož stávající prostor v areálu nemocnice je vyhovující a navíc se před několika lety upravoval. Město by pro případ budoucích úvah o výstavbě nové budovy mohlo mít k dispozici pozemek nedaleko plánovaného obchvatu Svitav,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Podle pana starosty přichází se strany Ředitelství silnic a dálnic informace, že příští rok by bylo možné stavbu obchvatu zahájit, pokud se přes zimu podaří vybrat zhotovitele stavby. Pevně věřím, že se nebude termín posouvat jako v případech mnoha dalších dopravních staveb státu,“ řekl hejtman Netolický.

Posledním tématem setkání byly oslavy spojené se zahájením provozu na železniční trati Česká Třebová – Brno. „V letošním roce si připomínáme 170 let provozu na této páteřní trati, se kterou je náš region pevně spjatý. Chceme proto se zapojením obcí připravit připomínkové akce, jejichž vrcholem by byly nostalgické jízdy 1. června. Chceme, aby první připomínka proběhla v rámci tradičního Dne železnice v České Třebové, pokračovala výstavou ve Svitavách a vyvrcholila právě na Den dětí,“ sdělil hejtman Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama