Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2019 12:45:00

Lidé potřebují dostupně bydlet co nejdříve, našli jsme rychlé řešení

Lidé potřebují dostupně bydlet co nejdříve, našli jsme rychlé řešení

Pro KDU-ČSL je dostupné bydlení dlouhodobě důležitým tématem a bylo i hlavním tématem posledních parlamentních i komunálních voleb. Je zapotřebí se rychle postarat o lidi v bytové nouzi, mladé rodiny, které nedosáhnou na hypotéku, a o seniory.

 „Lidé potřebují bydlet teď. Nechtějí čekat na zákon, který bude schválen v horizontu dvou až tří let, proto jsme nyní nešli cestou nového zákona, ale zvolili jsme formu spolupráce s ministerstvem pro místní rozvoj a se Státním fondem rozvoje bydlení. Díky tomu teď můžeme nabídnout řešení v řádu měsíců, které je rychlé a efektivní,“ uvedl Jan Bartošek, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL.

Bartošek společně s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou plánují, že velikost bytů se bude pohybovat v rozmezí 23 až 120 metrů. Výše nájemného se pak odhaduje kolem 61 korun za metr čtvereční. „Tímto projektem maximálně respektujeme samosprávu obcí, kdy každá obec si bude moci realizovat bytovou politiku podle svého, příkladem je výše nájmu,“ dodal kandidát na předsedu lidovců.

Bartošek také ocenil spolupráci ministryní Dostálovou. „Jsem přesvědčen, že dobré projekty by se měly realizovat bez ohledu na to, kdo je v koalici a kdo v opozici, protože to pomáhá lidem. Jestliže jsme dokázali najít společnou řeč a dokážeme pomoci mladým rodinám, seniorům. Úkolem politika je pomoci lidem, v tomto případě se to povedlo,“ dodal Bartošek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama