Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2019 7:39:00

Je třeba si tyto tragické události stále připomínat

Je třeba si tyto tragické události stále připomínat

Bývalý ministr kultury a kandidát do Evropského parlamentu za KDU-ČSL Daniel Herman opět navštívil svůj rodný kraj a postaral se o netradiční počin. Gymnáziu v Jírovcově ulici v Českých Budějovicích vrátil kdysi vyhozenou hlavu Ježíše Krista.

"Tuto školu jsem navštěvoval v letech 1978 - 82, kdy jsem zde také maturoval. Před 40 lety jsem na hromadě smetí nalezl rozbitý kříž s korpusem. Zachránil jsem alespoň Kristovu hlavu, kterou jsem dnes po čtyřech dekádách vrátil tam, kam patří," upřesňuje Daniel Herman.

Součástí jeho návštěvy na mateřském gymnáziu bylo o promítání filmu Hanin kufřík, pojednávajícím o tragickém osudu sestřenice Hermanovy maminky Hany Bradyové, která za druhé světové války zahynula v Osvětimi. Následovala poté beseda se studenty. Akce byla součástí připomínky 80. výročí hitlerovské okupace Československa.

"Zájem studentů o tuto neblahou kapitolu našich dějin mě velmi mile překvapil. Je třeba si tyto tragické události stále připomínat," doplňuje Daniel Herman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama