Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2019 21:50:00

Všichni se podváděli navzájem

Všichni se podváděli navzájem

Vyjádření hejtmana Martina Půty k soudnímu jednání, konkrétně k výpovědi svědka Jakuba Perglera. Jakub Pergler nebyl přítomen, jeho výpověď byla přečtena soudcem.

 Pan Pergler vypověděl, že Jan Korytář nevěděl o tom, že jeho jméno je uvedeno v nějaké tabulce úplatků, že Janu Korytáři nikdo úplatek nenabídl a že úplatek pro něj si chtěli rozdělit on, tedy Jakub Pergler, a manažeři z Metrostavu mezi sebe. Tuto praxi potvrzuje i sám státní zástupce, který v obžalobě píše, že „se všichni podváděli navzájem za účelem přisvojení si alespoň části peněz z neoprávněně navýšené hodnoty dotace“. Jsem rád, že tato výpověď u soudu zazněla.

Jsem rád, že někdo řekl, že někteří lidé mohli být v tabulce napsaní, aniž by jim někdo někdy úplatek nabídl. Jsem rád, že někdo řekl, kde mohlo skončit půl milionu korun, které mi měli předat „v nezjištěnou dobu, na nezjištěném místě manažeři Metrostavu“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama