Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2019 12:52:00

Tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný

Tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny 13. března 2019, kterým se mění zákon o obcích.

Dobrý den, vážené dámy, vážení pánové, já také musím konstatovat, že tento zákon je neuvěřitelně pokrytecký a nadbytečný. A skutečně mohu odkázat jenom na to, o čem už jsem tady mluvil, a to je odpovědnost volených zastupitelů, která tímto zákonem nijak limitována není, a každý, kdo na té radnici seděl a ráno měl před sebou smlouvy, dokumenty k podpisu, a jsou to desítky a v týdnu stovky dokumentů, tak ví, jaká odpovědnost je, ví, jakým může čelit útokům, a ví, že ty útoky především v dnešní době nejsou nijak jednoduché a nejsou nijak nereálné, především ze strany opozice a prostřednictvím těch stošestek, které jsme tady řešili včera, kdy je člověk v permanentním tlaku a skutečně někdy neuléhá tak, aby v noci vůbec mohl spát.

Mluvilo se tady nebo paní předkladatelka mluvila i o financích, které skončí v městských rozpočtech. Já si myslím, že je dobré, aby to tady zaznělo. Když jsem končil se svojí funkcí primátora statutárního města Jablonce, města, které má téměř 50 tisíc obyvatel, tak jsem pobíral 56 tisíc korun čistého. Dnes to tedy možná bude 60 tisíc. Tak si, prosím vás, spočítejte tu úsporu, která vznikne během 12 měsíců v miliardovém rozpočtu takovéhoto města, a přemýšlejte o tom, co se s těmi penězi dá udělat a co může stát šlápnutí vedle člověka, který v podstatě do té funkce nastoupí bez jakékoliv zkušenosti. Ten zákon je další egyptskou ranou do zastupitelstev obcí a měst a určitě nepovede k jejich zkvalitnění. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama