Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2019 20:21:00

Pár dnů bez nákupů nám nijak neuškodí

Pár dnů bez nákupů nám nijak neuškodí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu o uzavření velkých obchodů během některých svátků

 Ústavní soud smetl návrh skupiny senátorů na zrušení té části zákona, která zakazuje otevírat velké prodejny o některých svátcích. Ještě jsem neviděla originál zdůvodnění, ale moc se mi líbí, jak to převyprávěli na iDnes:

"Regulace prodejní doby podle soudu může posilovat sociální a rodinnou soudržnost tím, že pevně vymezuje alespoň některé dny jako volné.

Umožňuje zaměstnancům v pracovním poměru připomenout si některé svátky, které jsou pevnou součástí české kulturní a duchovní tradice. Ostatním připomíná, že je vhodné se v některé dny vyhnout nákupnímu shonu a věnovat se jiným činnostem.

Po tisíciletí platí v našem civilizačním okruhu zásada, že je nezbytné, aby lidé nepracovali bez odpočinku každý den, připomněli ústavní soudci."

Opravdu mám pocit, že nám pár dnů bez nákupů nijak neuškodí. Mám (asi jako každý) svůj oblíbený řetězec. Mám ty prodejny ráda, vyhovují mi. A právě proto oceňuji, když si alespoň o některých dnech mohou jejich zaměstnanci odpočinout a být se svými rodinami tak, jako většina z nás a jako jsem o svátcích s rodinou já.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama