doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2019 8:39:00

Pro rok 2020 budou peníze do živé kultury prioritou

Pro rok 2020 budou peníze do živé kultury prioritou

Ministerstvo kultury pro rok 2019 rozdělilo v oblasti profesionálního živého umění a literatury rekordní sumu. Odborné komise vydaly do celého spektra oblastí 398 796 000 korun.

Oproti roku 2018 se jedná o navýšení o téměř 45 milionů Kč. Ministr kultury Antonín Staněk počítá s tím, že v rozpočtu pro rok 2020 bude pro živou kulturu žádat další prostředky.

„Jestliže rozpočet pro rok 2019 byl proinvestiční, chci garantovat, že moje vyjednávání o rozpočtu na rok 2020 bude zaměřeno na živou kulturu. Pro rok 2020 budou peníze do živé kultury prioritou,“ řekl v minulých dnech ministr kultury Antonín Staněk.

Peníze jsou určeny přímo realizátorům festivalů, koncertů, výstav, vydavatelům kritických tiskovin, jsou určeny na překlady české literatury do zahraničí a podobně, a to organizátorům napříč celou Česku republikou.

Ministerstvo kultury podpořilo například Festival Smetanova Litomyšl, Jihlavský festival dokumentárních filmů, Pardubické hudební jaro – mezinárodní festival, Časopis Harmonie, Zelenka Conference Prague 2019, Palm off Fest2019 -  mezinárodní divadelní festival, Ostravar – divadelní festival Národního divadla Moravskoslezského, Divadelní společnost Petra Bezruče s projektem O čem sní Hedda Gablerová, Celoroční činnost nezávislého hudebního souboru: Divadlo Buchty a Loutky, Celoroční činnost nezávislého hudebního souboru: Divadlo Vosto5, Mladí ladí jazz, Nerudný fest, Polička fest a další projekty. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama