ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2019 11:04:00

Změna zdravotnických úhrad může přijít hned. Musí však být vůle

Změna zdravotnických úhrad může přijít hned. Musí však být vůle

Komentář na facebookovém profilu k diskriminaci menších regionů při vyplácení zdravotnických úhrad

 Budu to opakovat do té doby, než se něco nezmění. Přes dvacet let dochází v České republice k diskriminaci menších regionů v oblasti úhrad za zdravotní péči a výkony, a odnášejí to především pacienti. Proto jsem s kolegy senátory podal stížnost k Ústavnímu soudu a jsem upřímně zvědavý, čím bude vláda obhajovat ústavnost něčeho tak nespravedlivého, diskriminačního a ekonomicky absurdního, jako je právě systém úhrad, na jehož udržování se Ministerstvo zdravotnictví podílí.

Se změnou se přitom rozhodně nemusí čekat až na verdikt Ústavního soudu. Není naším cílem vést spor přes Ústavní soud, ale zajistit co možná nejrychlejší cestu k pozitivní změně. Ministr by podle našeho názoru v mezičase mohl řadu změn udělat i spontánně, učinit tím naši ústavní stížnost bezpředmětnou, vzít vítr z plachet naší kritice a získat si body u voličů. Bohužel se k tomu podle jeho vyjádření nechystá, současný systém hodlá obhajovat a žádné jiné řešení nepředstavil ani v podobě věcného záměru zákona.

Jde ale o životy a zdraví nás všech! Není přece nutné čekat na to, co Ústavní soud nařídí!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama