Ing. Karel Šidlo

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • Vyšetřovací komise pro vyšetření závažných pochybení, která se stala při přípravě a realizaci stavby dálnice D47
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2011 11:46:00

Máme si utáhnout opasky a vláda nejeví zájem o miliardy ve Švýcarsku?

Máme si utáhnout opasky a vláda nejeví zájem o miliardy ve Švýcarsku?

Vyjádření poslance Parlamentu ČR Karla Šidla k nezájmu vlády o peníze obstavené švýcarským soudem v souvislosti s vyšetřováním privatizace české uhelné společnosti.

Zveřejnění informací o nezájmu vlády o vyšetřování švýcarských orgánů, které se má týkat okolností privatizace uhelné společnosti v České republice, musí u téměř u každého občana ČR vzbudit hodně „blbou“ náladu. Zvláště informace o neochotě vlády ČR vznést požadavky u švýcarského soudu na případnou náhradu škod způsobených ČR. A také velmi překotné vyjádření ministerstva spravedlnosti o „nevydávání“ českých občanů ke stíhání do zahraničí. Zcela logicky se proto nabízí jen jeden možný závěr: Kdo je v tom „namočený“, že ho opět kryjí?“

Na jedné straně vládní koalice neumí či nechce aktivně zvýšit výkonnost české ekonomiky, nemá zájem o zajištění dostatečné zaměstnanosti a pravidelných příjmů pro občany (a tedy také o vyšší daňový výnos), snižuje výdaje ve všech kapitolách státního rozpočtu na úkor většiny občanů… A na straně druhé klidně nechá ležet u zahraničního soudu více než 12 mld. Kč, které by možná mohly obohatit příjem státního rozpočtu.

Kdyby tento nezájem nezaváněl neochotou se skutečně přihlásit k boji proti korupci a klientelismu, který má být „vlajkovou lodí“ pro Věci veřejné a potažmo i pro vládní koalici, mohli bychom snad uvěřit tvrzením, že vše je promlčeno. Ale když nabídka přichází v současnosti od zahraničního soudu po několikaletém vyšetřování, pak je postup vlády vážným varováním. Svědčí o naprosté rezignaci Nečasovy vlády na obhajobu národních zájmů České republiky. A jak jsem naznačil výše, také přímo vyvolává podezření z velmi silného propojení představitelů vládní moci za posledních 20 let s protizákonnými činnostmi v průběhu privatizace státního majetku České republiky.

Postup členů Vlády České republiky je potvrzením jak jejich tažení proti zájmům českých občanům, tak špatné reprezentace naší republiky v zahraničí.

Karel ŠIDLO, poslanec PČR za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama