ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2019 5:36:00

Nevymýšlejme pitomosti, řešme podstatné věci

Nevymýšlejme pitomosti, řešme podstatné věci

Komentář na facebookovém profilu k snahám EU omezit přístup k legálně drženým zbraním

 S komentářem Jiřího X. Doležala (ZDE) musím souhlasit. Již několikrát jsem zde psal, že mi podobné směrnice, nařízení či doporučení připadají přitažené za vlasy. Již dříve se v médiích objevovala informace o tom, že EU doporučuje členským zemím i zavedení zákazu nošení nožů bez řádného důvodu. V krajním případě by se tak (jak dříve uváděla média) někdo mohl být vyrazit s nožem i do lesa na houby.

V některých zemích jsou nože s výjimkou těch kuchyňských zcela zakázány. A nejde jen o nože. Evropská unie se nám dlouhodobě snaží zkomplikovat i držení a používání legálních zbraní. Jenže je tu doba, kdy Evropa žije ve strachu z terorismu. Hrozby jsou čím dál větší. A pro teroristy pravidla ani zákony neplatí, takže jediný, kdo na omezení doplatí, bude slušný člověk, který se nebude mít možnost případnému útoku bránit.

Blíží se volby do Evropského parlamentu. Pevně věřím tomu, že v nich zvítězí ti, kteří upřednostňují zdravý rozum před byrokracií a regulacemi, a především ti, kteří nedovolí, aby EU nadále narušovala naši vlastní bezpečnost, ale naopak se ji budou snažit posilovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama