Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2011 12:30:00

ČSSD spouští petici proti nespravedlivé důchodové reformě

ČSSD spouští petici proti nespravedlivé důchodové reformě

ČSSD spouští petici proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase

Sociální demokracie dlouhodobě odmítá politiku současné vlády, která bez jakékoli odpovědné diskuse a společenského konsenzu schvaluje nespravedlivé reformy a systémové změny, které v konečném důsledku hrozí vážným poškozením naší země, ekonomiky, hospodářského růstu a sociální situace občanů.

ČSSD proto dnešním dnem zahájila petiční akci, nazvanou „Petice proti nespravedlivé důchodové reformě a za odchod vlády P. Nečase“.

ČSSD chce dát možnost občanům, aby formou podpisu petice symbolicky podpořili snahu poslanců ČSSD zablokovat přijetí tzv. důchodové reformy a dalších tzv. reformních zákonů, které zamítl Senát a nyní projednává Poslanecká sněmovna. Současně petice umožňuje, aby se lidé vyjádřili k dalšímu setrvání pravicové koaliční vlády Petra Nečase.

Důvody, které vedou ČSSD ke spuštění petice za odchod vlády P. Nečase: 

·         Pravicové reformy, prosazované ODS, TOP 09 a VV, zejména díky snižování daní těm nejbohatším a podnikům, prohlubují problémy státního rozpočtu  a zvyšují veřejný dluh. V roce 2006, kdy končila vláda vedená ČSSD, dosahoval veřejný dluh ČR  29% HDP. V roce 2012, po šesti letech vlády pravice, už to bude více než 42% HDP!

·         Náklady tzv. reforem jsou velmi nespravedlivě rozloženy. Účet za reformy platí střední vrstvy, důchodci, rodiny s dětmi, nemocní, invalidé a zaměstnanci veřejného sektoru. Naopak, daně firmám a lidem z nejvyšších příjmových kategorií se dále snižují. Vláda prohlubuje sociální rozdíly ve společnosti a dostává stále více lidí do chudoby a celkové existenční nejistoty.

·         Plošné škrty ohrožují hospodářský růst , zaměstnanost a bezpečnost občanů. Vláda prudce snižuje investice do dopravní infrastruktury, do vzdělání, vědy a výzkumu. Ohrožuje tím budoucnost naší země. Omezuje peníze na podporu nových pracovních míst. Škrty u policie a hasičů povedou k rušení policejních služeben a hasičských stanic. Životy, zdraví a majetek občanů tak budou ohroženy více než kdy jindy.

·         Politika Nečasovy vlády vytváří prostor pro privatizaci zdravotnictví, úřadů práce a sociálních služeb. Všechny veřejné služby jsou centralizovány, omezovány a zdražovány. Hrozí nebezpečí další privatizace velkých nemocnic, to zhorší dostupnost a kvalitu zdravotní péče.

·         Vládní důchodová reforma neřeší důchody 80% obyvatel, stará se jen o ty nejbohatší, kteří  mají volné zdroje na nové soukromé spoření. Vyvedení prostředků ze státního průběžného systému do soukromých fondů je riskantní, neboť tato změna ohrozí výplatu důchodů jak současným důchodcům, tak budoucím generacím a přivodí zvýšení daně z přidané hodnoty u základních životních potřeb, jako jsou léky, potraviny a bydlení.

Petici proti vládě P. Nečase je možné podepsat ode dnešního dne na více než 500 místech po celé naší zemi, podepsané petiční archy je možné poslat také elektronickou poštou na adresu petice@socdem.cz nebo na adresu:

ČSSD, Lidový dům, Hybernská 7, 110 00 Praha 1

Celý text petice, petiční archy i seznam míst, kde je možné petici podepsat, najdete na webu ČSSD (www.cssd.cz), pro další informace si můžete volat na linku: 296 522 111

Tiskové oddělení ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama