Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2019 7:36:00

Novým předsedou se stal Marek Výborný

Novým předsedou se stal Marek Výborný

Ve druhém kole volby předsedy zvítězil Marek Výborný se ziskem 256 hlasů. Na druhém místě se umístil Marian Jurečka, který získal 124 hlasů.

 Ve svém prvním projevu jako předseda strany přiznal, že cítí obrovskou odpovědnost za celý tým KDU-ČSL. Poděkoval za důvěru a za všechny odevzdané hlasy.

„Děkuji Pavlu Bělobrádkovi, který je pro mě vzorem a na kterého chci ve své práci navázat.“

„My tu naši lidoveckou káru musíme táhnout společně, spoléhám na Vás.“ „Přál bych si, aby měla KDU-ČSL svou první dámu,“ vybídl Výborný delegáty, aby na post první místopředsedkyně strany volili senátorku Šárku Jelínkovou.

Opět zopakoval, že je důležitá soudržnost a kontinuita. „Jestli dneska ráno platilo jeden za všechny a všichni za jednoho, tak to tak musí platit i večer,“ řekl po zvolení Výborný.

Výborný by jako předseda strany rád propojil politiku s regiony.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama